Mergi la conţinutul principal

Sportivii de la LPS Brăila au interzis şi la antrenamente

“La noi sportul face parte din programa şcolară, cât sunt închise şcolile elevii nu au voie nici la antrenamente”, spune profesoara Anilena Anton • sezonul atletic de sală 2020 debutase foarte bine pentru sportivii de la LPS şi CSM Brăila

 

La sfârşitul săptămânii trecute, la Bacău, trebuia să se desfăşoare finala Campionatului Naţional de atletism pentru juniori III. Ca şi în celelate sporturi în care sunt implicaţi copiii şi juniorii, şi în cazul atletismului, din cauza pericolului de infectare cu coronavirus, competiţiile s-au amânat.

Mai mult, sportivii de la LPS Brăila nu au voie nici să se antreneze în perioada în care sunt suspendate cursurile şcolare.

“Noi nu suntem club privat ci aparţinem de Ministerul Tineretului şi Sportului. La noi sportul face parte din programa şcolară şi cât vor fi întrerupte cursurile şcolare elevii nu au voie nici să se antreneze. Cât priveşte naţionalele de la Bacău, acestea au fost amânate, probabil că vor avea loc după ce se vor redeschide şcolile”, ne-a declarat profesoara Anilena Anton.

 

Rezultate foarte bune în sezonul indoor 2020

 

Vă reamintim că în sezonul de sală din acest an atleţii brăileni care au avut competiţii oficiale  au obţinut rezultate foarte bune.

Prima finală indoor a fost cea rezervată seniorilor şi tineretului. La Bucureşti, Iulia Banaga de la grupa profesorului Nicolae Iorga, şi-a trecut în cont patru medalii. Brăileanca a cucerit bronzul la 60 m plat, tineret, iar la 60 m garduri a devenit campioană naţională la tineret în timp ce, la senioare, s-a clasat pe locul al doilea. Iulia Banaga împreună cu o altă colegă brăileancă, s-a clasat pe locul al treilea cu ştafeta 4x400 m de la CSM Oneşti.

Alexandru Iconaru, atlet pregătit de profesorul Fănel Ionescu, a devenit dublu vicecampion naţional, la tineret şi la seniori, în proba de 60 m plat. Andreea Caracudă, de la grupa profesoarei Sica Lazăr, a cucerit tot două medalii, dar în proba de 60 m garduri. Caracudă s-a clasat pe locul al III-lea la senioare, iar la tineret a devenit vicecampioană naţională.

Atleţii brăileni juniori I de la LPS Brăila şi CSM Brăila care au avut drept obiective medalii în finalele naţionalelor de sală au fost în grafic.

Robert Simion de la LPS Brăila, pregătit de profesoara Sica Lazăr, a câştigat titlul naţional în proba de 60 m garduri, cu un nou record personal, 8:16 secunde.

Atletul Alexandru Şendrea de la CSM Brăila, pregătit de profesoara Irina Roată, a devenit de asemenea campion naţional în proba de triplusalt, cu un rezultat foarte bun, 14,25 m. Surpriza plăcută a delegaţiei de la LPS Brăila a fost realizată de către Denisa Balaban, de la grupa profesorului Fănel Ionescu. Aceasta s-a clasat pe locul al doilea la garduri, timpul realizat de ea fiind 8:94 secunde.

Sala de atletism “Ioan Soter” din Bucureşti a găzduit şi naţionalele pentru juniori II, competiţie la care atleţii brăileni au cucerit alte patru medalii. Alexandru Şendrea de la CSM Brăila a demonstrat că este cel mai bun din ţară la triplusalt şi a cucerit aurul cu o săritură care a măsurat 14.10 metri. Denisa Balaban de la LPS Brăila a cucerit medalia de argint la 60 m garduri, aceeaşi performanţă fiind realizată de Alexandru Şendrea de la CSM Brăila în proba similară a băieţilor. Tot la garduri, Darius Techiu de la LPS Brăila a obţinut medalia de bronz.

 

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro