• la finalele de la Iaşi, clubul brăilean a participat cu 4 sportivi • toţi şi-au asigurat biletele pentru competiţia continentală care va avea loc în iunie, la Piteşti
La Iaşi, în weekend-ul trecut, a avut loc ediţia a XXVIII-a a Campionatului Naţional de karate tradiţional pentru cadeţi, juniori, tineret şi seniori, competiţie la care au participat 187 de sportivi de la 36 de cluburi din ţară, printre finalişti regăsindu-se şi patru sportivi de Arashi-do Brăila pregătiţi de sensei Daniel Mihai. Bilanţul delegaţiei brăilene a fost unul foarte bun: 4 medalii de aur, una de argint şi 4 de bronz, astfel că toţi cei patru karateka s-au calificat pentru Campionatul European de karate tradiţional care va avea loc la Piteşti în perioada 14-16 iunie.
Invitat special al competiţiei organizate de clubul Enpi Iaşi şi FRKT a fost Ilija Jorga, preşedintele şi fondatorul al Federaţiei Mondiale de Fudokan, care, cu acest prilej, a susţinut şi un stagiu de pregătire. Pe lângă oaspetele din Serbia, la acest eveniment au mai fost prezenţi sensei Alexander Simici, secretar executiv al Federaţiei Europene de Fudokan, şi sensei Nicolae Mărăndici, preşedintele FRKT.
La Iaşi, la cadeţi, Ioana Radu a devenit campioană naţională la fukugo feminin, iar la kata individual sportiva menţionată a obţinut medalia de bronz. Ioana Radu a mai cucerit un loc întâi la enbu mixt, împreună cu Alexandru Stoian.
Şi juniorii au fost la înălţime. Florentina Ion a devenit vicecampioană naţională la kumite individual, iar la kata individual şi la fuku go feminin s-a clasat pe locul al treilea.
La tineret, sportivii de la Arashi-do Brăila s-au aflat de asemenea printre protagoniştii competiţiei şi şi-au trecut în cont două medalii de aur. Florentina Ion şi Cosmin Giurgiu au câştigat proba de embu mixt, performanţă realizată de Cosmin Giurgiu şi Alexandru Stoian la enbu masculin. Tot la această categorie de vârstă, Cosmin Giurgiu cucerit medalia de bronz la kumite individual.
“Sunt bucuros că că am reuşit să obţinem rezultate foarte bune. Aceşti copii, pe lângă şcoală, vin aproape zi de zi la antrenamente, se pregătesc pentru competiţiile oficiale şi reuşesc să se lupte de la egal la egal, pentru podium, cu adversari care au mai mulţi ani de pregătire. Ne-am realizat obiectivul şi mergem la europenele de la Piteşti cu dorinţa de a obţine cât mai multe medalii”, ne-a declarat sensei Daniel Mihai.