• clubul împlineşte, în octombrie, 7 ani • Sport Plus a făcut pionierat în badminton şi hochei pe gheaţă • voleiul feminin rămâne principala activitate la Sport Plus • obiectivul final îl reprezintă crearea unei echipe de volei senioare la Brăila
Clubul brăilean Sport Plus împlineşte, în octombrie, 7 ani de la înfiinţare. A fost clubul care a încercat să implementeze pe plan local badmintonul şi hocheiul pe gheaţă, însă din motive obiective ambele proiecte s-au încheiat repede. Voleiul feminin rămâne principala activitate la Sport Plus Brăila. Un domeniu sportiv care, încet - încet, se pune în mişcare şi care are drept obiectiv final crearea unei echipe de volei senioare la Brăila.
Despre acest proiect am încercat să aflăm mai multe detalii de la preşedintele clubului, Constantin Baciu.
La ceas aniversar sunteţi în grafic?
Când am înfiinţat acest club, în Brăila nu mai exista volei juvenil, era un teren arid la acel moment în acest sport de echipă. Timpul a trecut repede, în octombrie anul acesta se împlinesc 7 ani de activitate, cu rele dar şi cu lucruri bune. Cu aproape 3 ani petrecuţi într-un experiment nefericit cu alt club brăilean, dar cu învăţăminte. După alţi 2 ani de căutări a unor copii cu reale calităţi pentru volei şi pentru muncă şi cu părinţi conştienţi de faptul că prin sport copilul poate performa şi la şcoală şi în viaţă, lucrurile au intrat pe făgaşul dorit de noi.
Care ar fi lucrul cel mai important pe care l-aţi realizat în această perioadă?
Putem spune că la momentul acesta s-a cristalizat un nucleu de 10 fete cu vârste între 12 şi 14 ani şi căutăm să lărgim acest lot, care pe viitor să cuprindă până la 16 sportive care să practice jocul de volei pe o perioadă mai lungă de timp, chiar până la senioare. Dintre cele 10, 4 sunt la un nivel de pregătire superior experienţei sportive cu cel puţin un an şi cred că în următorul an sau cel mult în următorii doi ani, 2-3 dintre ele vor ajunge la loturile naţionale.
Obiectivele au început să fie ceva mai îndrăzneţe?
Nici pentru acest an, la ambele grupe nu ne propunem obiective înalte de competiţie. Calificarea la turneele semifinale este un obiectiv de performanţă firesc pentru ceea ce suntem acum. Dar nu punem presiune pe jucătoare pentru îndeplinirea lor, rezultatele trebuie să fie vină în mod firesc, în urma achiziţiilor tehnice dobândite de jucătoare.
Care ar fi cerinţele clubului la acest moment şi obiectivul final al proiectului început?
Practic, dezvoltarea clubului nostru abia acum a început. Eu urmăresc doi factori foarte importanţi şi caut să rezolv în viitor aceste două aspecte. Primul ar fi cooptarea a încă 1-2 antrenori la baza piramidei, iar cel de-al doilea ar fi să ne asigurăm continuitatea în finanţare pe întreaga perioadă de pregătire anuală. Şi în acest an Consiliul Judeţean ne-a adus beneficii financiare extraordinare în ceea ce priveşte activitatea noastră sportivă, dar rămâne neajunsul celorlalte 8 luni ale anului. Cred că am dovedit că suntem corecţi în ceea ce facem şi în raport cu orice persoană şi entitate sportivă care colaborează cu noi. Este o etichetă câştigată dar scopul nostru este mai mult decât eticheta, este acela de a avea o echipă de senioare la Brăila. Oraşul nostru merită acest lucru. Trebuie să facem repede ceva în acest sens având în vedere faptul că tradiţia începe să se piardă, dacă nu chiar a rămas foarte puţin din ea. Şi consider că acest proiect va avea în următoarea perioadă o deschidere totală către toţi finanţatorii, fie autorităţile locale fie sponsori foarte importanţi.