Mergi la conţinutul principal

Spitalul Judeţean ar trebui să aibă inel de incendiu peste 6 luni

Consilierii judeţeni s-au întâlnit, vineri dimineaţă, în sala mare a Palatului Administrativ, în cadrul unei şedinţe extraordinare ce a avut ca temă principală lucrările programate pentru Spitalul Judeţean Brăila. Mai exact, aceştia au aprobat documentaţia tehnico-economică, faza DALI (Documentaţie de Avizare a Lucrărilor de Intervenţii) pentru refacerea inelului de incendiu la Pavilionul A al spitalului. Ca o paranteză, precizăm că la şedinţă au fost prezenţi 25 de consilieri în funcţie şi că au lipsit motivat 8: vicepreşedintele ALDE Cătălin Murea, PSD-iştii Emilia Meiroşu, Marius Dobrotă, PMP-iştii Viorel Botea, Ionel Adetu şi liberalii Laurenţiu Chiru, Vasile Constantin Varga şi Ovidiu Nechita. Interesant este că toate cele 4 proiecte de pe ordinea de zi au fost aprobate în unanimitate, fără niciun fel de dezbatere, observaţii sau comentarii. Revenind, potrivit raportului proiectului de hotărâre legat de măsurile solicitate de către Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă la Spital, reţeaua existentă a inelului de incendiu ce deserveşte pavilionul A al spitalului este într-o stare avansată de degradare şi nefuncţională, mai puţin rezervorul de apă. "În incinta spitalului au apărut investiţii noi care nu erau cuprinse în reţeaua inelului de incendiu existent. În urma controalelor ISU «Dunărea» s-a atras atenţia asupra acestui aspect, iar beneficiarul a făcut demersurile necesare pentru realizarea inelului de incendiu care să deservească atât corpurile de clădiri în care se desfăşoară activităţi, cât şi cele care sunt în derulare", se arată în cadrul raportului.
Acelaşi document precizează că stingerea din exterior a incendiilor se va face cu hidranţi subterani, ce se vor monta pe reţeaua exterioară inelară de incendiu. Valoarea totală a investiţiei este de 493.522 lei (inclusiv TVA 20%) din care construcţia şi montajul - 330.792 lei (inclusiv TVA 20%). De asemenea, timpul de execuţie a fost estimat la 6 luni din care: 2 luni pentru proiectare, 1 lună pentru procedura de achiziţie şi 3 luni pentru execuţie.

Încă 50.000 lei pentru lucrări suplimentare la Secţia ATI

Tot cu această ocazie, consilierii au aprobat şi o redistribuire de fonduri la nivelul Spitalului Judeţean. Mai exact, au fost de acord ca suma de 50.000 lei din veniturile proprii ale spitalului să meargă către lucrări suplimentare la Secţia ATI. Potrivit raportului proiectului, această solicitare a venit de la nivelul SJU şi are în vedere revizuirea documentaţiei faza DALI pentru lucrarea menţionată, ca urmare a încadrării în noile prevederi privind securitatea la incendiu. Astfel, a rezultat o suplimentare de 50.000 lei, ce provine în principal din necesitatea dotării cu uşi antifoce care să aibă deschidere automată pe bază de cartelă magnetică, conform memoriului proiectantului. Suma este acoperită din economii înregistrate la alte obiective din cadrul spitalului, se mai arată în proiect.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro