Mergi la conţinutul principal

Spitalul Judeţean ar fi rămas fără CD-uri pentru aparatele de imagistică

• problema a fost ridicată de consilierul judeţean liberal Dănuţ Lungu, în ultima şedinţă CJ • managerul Delia Râşnoveanu a dezminţit această informaţie

 

Lipsurile de la Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Brăila au intrat şi în atenţia consilierilor judeţeni, care au cerut lămuriri direct de la managerul unităţii sanitare, Delia Râşnoveanu. Subiectul a fost deschis, în ultima şedinţă CJ, de către consilierul liberal Dănuţ Lungu. Acesta a făcut publică o nouă problemă din Judeţean: lipsa CD-urilor pe care sunt imprimate rezultatele analizelor realizate cu aparatura imagistică.

“Care sunt problemele de la Spitalul Judeţean? Nu avem cele necesare pentru funcţionarea normală a actului medical? Şi aici mă refer la medicamente, dar mai fac referire la ceva care mi s-a părut bizar: Nu avem substanţă de contrast pentru aparatele de imagistică şi culmea, nu sunt nici măcar CD-uri pentru înregistrarea acelor rezultate”, a interpelat-o Dănuţ Lungu (PNL) pe Delia Râşnoveanu - şefa SJU, în cadrul şedinţei CJ de la finele lunii mai. În replică, Râşnoveanu i-a spus că spitalul are atât medicamente, cât şi substanţă de contrast şi CD-uri. Lungu a contrazis-o: “Nu sunt CD-uri! Am informaţii de la pacienţi că li s-a cerut să-şi cumpere singuri CD-urile respective”. Într-un final, managerul SJU a admis că există posibilitatea ca acele CD-uri să fi lipsit la un moment dat din spital. “Poate a fost o sincopă săptămâna trecută, dar săptămâna aceasta avem”, a fost răspunsul Deliei Râşnoveanu.

Consilierul judeţean Dănuţ Lungu i-a cerut şefei de la Judeţean ca, pe viitor, să-i informeze despre problemele apărute la unitatea sanitară pentru a găsi împreună soluţii şi pentru deblocarea activităţii medicale. “Nu vreau să mă înţelegeţi greşit. Dacă sunt ceva probleme, să găsim soluţiile ca să le deblocăm. Pentru că sunt situaţii şi situaţii... Dar sunt din ce în ce mai multe lucruri de genul ăsta. Avem rugămintea dacă cumva sunt probleme, haideţi să le găsim soluţii şi să putem merge mai departe”, a conchis PNL-istul.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro