Deficitul de personal de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Brăila a mai scăzut odată cu angajările făcute în ultimele trei luni, însă mai sunt probleme în cadrul departamentelor administrative, precum şi la Unitatea de Primire a Urgenţelor, unde încă mai e nevoie de infirmiere, brancardieri şi asistenţi medicali.
Dacă în ultimele două luni s-au tot făcut angajări pe secţii şi s-a mai completat numărul asistenţilor medicali, în special, fiindcă acela al medicilor rămâne în mod constant redus, acum a venit vremea completării personalului auxiliar. Este nevoie, aşadar, urgent de un registrator medical-principal la Unitatea de Primire a Urgenţelor, postul fiind scos la concurs chiar ieri, urmând ca depunerea dosarelor să aibă loc până pe 27 octombrie inclusiv, iar susţinerea examenului pe 4 noiembrie - proba scrisă şi pe 11 noiembrie - interviul. Tot ieri a fost scos la concurs un post de analist programator pentru perioadă nedeterminată, aici urmând să aibă loc trei probe: scrisă, pe 4 noiembrie, practică, pe 9 noiembrie şi interviul, pe 11 noiembrie.
La serviciu, sub control judiciar
Ieri au fost anunţate şi rezultatele pentru posturile de economist, scoase la concurs în cadrul serviciului RUNOS, dar şi acelea de kinetoterapeuţi, unde doar doi dintre candidaţi au reuşit să ia note peste 9, ceilalţi trei picând cu note ruşinoase de 2, 3 sau 4.
"Da, putem spune că am reuşit, în ultima perioadă, să mai acoperim o parte din posturile libere, dar încă vom mai avea concursuri, îndeosebi la UPU, este acum nevoie de personal. Se organizează acum o parte din concursuri, dar vor mai fi scoase şi alte posturi pentru acoperirea organigramei", ne-a declarat Olguţa Crivăţ, director îngrijiri medicale la Spitalul Judeţean de Urgenţă Brăila.
Nici Oncologia nu mai este foarte descoperită, aşa cum era după desantul procurorilor DIICOT pe secţie şi reţinerea a doi dintre medicii specialişti, inclusiv a şefului secţiei, dr. Cosmin Boldeanu. După ce a fost audiată în dosar şi a primit măsura preventivă de control judiciar, dr. Claudia Pleşea s-a întors la serviciu, alături de singurii doi medici specialişti ce mai rămăseseră în secţie: dr. Irina Manolescu, acum şef de secţie, şi dr. Iulian Turtoi. Reamintim că dr. Cosmin Boldeanu este arestat la domiciliu, fiind acuzat de fapte pe care le-ar fi comis alături de membrii "Reţelei Sgîrcitu", conturile îi sunt blocate, prejudiciul stabilit în cazul său ridicându-se la 80.000 de lei .