Spitalul Judeţean îi dă dureri de cap preşedintelui CJ | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal

Spitalul Judeţean îi dă dureri de cap preşedintelui CJ

Preşedintele CJ Gheorghe Bunea Stancu este nemulţumit de opoziţia pe care o întâmpină din partea sindicatului în ce priveşte disponibilizările de la Spitalul Judeţean. Astfel, deşi Stancu doreşte să dispară din schemă în jur de 600 de salariaţi, sindicatul i-a propus o formulă ce prevede concedierea a 26 de persoane lunar, lucru care nu îi convine preşedintelui CJ. Acesta spune că astfel ar concedia doar 300 de angajaţi într-un an şi că spitalul nu poate funcţiona cu 50 de miliarde de lei vechi care să se ducă lunar pe salarii, în detrimentul medicamentelor: "La spital mă lovesc de opoziţia sindicatului. Nu sunt nici bani, dar nu vor nici să dăm afară. Ei ce vor, să iau eu bani de la bugetul CJ, să îmi las eu angajaţii fără salarii să le dau lor? Oricum, nici acum nu e clar ce-i cu normativul ăla de personal. Ei au un contract de muncă în care se prevăd nu ştiu câte salarii ca plăţi compensatorii la disponibilizare, dar ei nu au bani de salarii lunare. De unde plăţi compensatorii? La spital trebuie neapărat să se facă disponibilizări, dar suntem atât de încorsetaţi în legislaţie, contracte de muncă... Ministerul nu îşi dă niciun interes... Oricum, pentru că sunt o serie de posturi care dispar, a început deja vânzoleala, cu telefoane... Suntem încă balcanici la faza asta, nu suntem încă nordici...", a comentat Stancu.

"Mi-a lăsat circarul ăsta 52 de miliarde de lei vechi datorii la Fisc"

Acesta a readus în discuţie faptul că, din punctul său de vedere, fostul manager, Ştefan Mihăilescu, nu şi-a făcut deloc treaba, ducând spitalul de râpă: "În fiecare zi descopăr câte o minune acolo. Numai director nu a fost ăsta, Mihăilescu. Şi ministrul ne-a pasat nouă treaba, să plătim noi datoriile, de parcă judeţul ăsta ar avea o tiparniţă de bani, ca să acopăr prostiile făcute de Mihăilescu şi de cei care l-au susţinut. Că are nişte acoliţi, care sunt de meserie angajaţi la minister şi împreună au făcut lucruri necurate. La verificări, toate contractele au ieşit bine, dar dacă managementul a fost aşa bun, cum au făcut datorii de 400 de miliarde? Mi-a lăsat circarul ăsta 52 de miliarde de lei vechi datorii la Fisc şi zilnic avem penalităţi de zeci de milioane. Ăsta e marele manager. Oricum, el s-a dus acum la Direcţia de Sănătate Publică ca să se răzbune, deşi nu ştiu pe cine, că la mine nu poate ajunge, doar pe bieţii oameni de acolo...".
În altă ordine de idei, Stancu a precizat că a început deja să facă plăţile spre diverşi furnizori de medicamente şi materiale medicale şi că acestea au început să sosească la spital: "S-a dat drumul la medicamente, trebuie să vină şi perfuziile, am vobit şi legat de seringi, pentru oxigen le-am dat bani, am dat şi un miliard de lei vechi pentru reactivi... Am fost de acord pentru un soft de mare performanţă, special pentru spitale, care să rezolve problema contabilităţii, a achiziţiilor, a circuitului intern al documentelor... Începe să se mişte treaba. Oricum, toate plăţile către furnizori se fac în prezenţa mea şi aşa o să fie o perioadă...".

Investigaţiile la Centrul de Imagistică - contra-cost

Preşedintele CJ a mai adăugat că se va stabili şi o listă de preţuri pentru investigaţiile care se vor face la Centrul de Imagistică şi că nu va mai accepta ca toţi doctorii să îşi "rezolve" rudele şi cunoscuţii gratuit acolo. "Cum au venit aparatele, cum au venit toate neamurile şi cunoscuţii doctorilor să îşi facă investigaţii acolo. Le-am zis că, lunar, vreau să îmi prezinte pe masă toate cazurile şi consumul de curent electric. Şi să îmi zică şi modul în care au fost plătite investigaţiile. Şi să fie mai multe semnături pe fişele alea. Că nu se mai poate aşa. O să cer preţurile practicate în spitalele din judeţele de pe lângă noi, o să le lăsăm mai mici cu maxim un milion de lei vechi şi cei care vor şi nu sunt urgenţe, să plătească. Aşa mi se pare normal".

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053, 0740-080289
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro