* în schimb, brăilenii din etapa a treia se vor putea vaccina la centrul amenajat la Brigada 10 Geniu * acestea sunt momentan noutățile legate de cea de-a treia etapă a campaniei de vaccinare, care ar trebui să înceapă joi, 1 aprilie * în ceea ce privește Spitalul Județean, se pare că centrul de vaccinare din cadrul acestuia va mai funcționa și în etapa a treia, dar doar pentru o perioadă
Joi, 1 aprilie, ar trebui să înceapă etapa a treia a campaniei de vaccinare, destinate imunizării populației generale. Din informațiile obținute de redactorii ”Obiectiv”, oficial, centrul de la Spitalul de Psihiatrie se va închide odată cu finalizarea rapelurilor pentru cei din etapa a doua.
”Am terminat cu etapa a doua ce am mai avut programări, acum ducem la capăt faza de rapeluri care se încheie undeva pe 16 aprilie. După acea dată, ne vom întoarce la activitățile noastre. A fost o perioadă destul de grea și pentru noi, deoarece programul a trebuit să îl asigurăm luni-duminică, 8.00-20.00, însă personalul a fost deosebit de implicat. Coordonatoarea centrului a fost doamna doctor Gavrilescu care personal s-a implicat și în coordonare și în vaccinare. Am avut o echipă foarte inimoasă, feedback-ul de la persoanele vaccinate a fost foarte bun, n-am avut reacții adverse majore, n-am avut nicio problemă deosebită. Sper că vaccinul a fost de folos celor care l-au făcut și să dea Dumnezeu să ajungem la o imunitate de grup care să ne permită reîntoarcerea la o viață normală”, ne-a declarat Bogdan Criță, managerul Spitalului de Psihiatrie.
Se pare că, de la 1 aprilie, nu se vor redeschide noi centre de vaccinare, deși șapte săli de sport din municipiu au fost amenajate încă de la finalul anlui trecut în acest scop, din care doar două funcționează în prezent: la Școala Gimnazială ”Mihai Eminescu” și la Liceul Tehnologic ”Anghel Saligny”. În schimb, centrul de la Brigada 10 Geniu va funcționa pentru imunizarea în masă.
”Noutatea este că cei de la Brigada 10 Geniu, deci Armata, fac programări și vaccinează și civilii. În situația în care se vor aloca fluxuri noi de vaccin pentru Brăila, se vor lua măsurile în consecință. Dar deocamdată rămâneam cu ce avem, adică centrul de la «Mihai Eminescu», «Anghel Saligny», Brigada 10 Geniu și Spitalul Județean de Urgență va continua o perioadă, nu știm exact cât, iar la Psihiatrie se va mai face doar rapelul, apoi acel centru se va închide. Probabil mâine (n.r. – astăzi) cel târziu o să primim informații despre ce se va întâmpla de pe 1 aprilie încolo și vom avea date concrete cu privire la vaccinarea populației generale. Dar să se deschidă alte centre de vaccinare deocamdată nu este cazul pentru că nu s-au primit fluxuri noi de vaccin pentru deschiderea altor centre. Iar la ultima discuție la nivel național s-a decis creșterea numărului de persoane vaccinate în centrele existente. Când vom avea informații noi, le vom face publice”, ne-a declarat col. Ștefan Stoian, purtător de cuvânt ISU Brăila.
Așadar, centrul de la Spitalul Județean de Urgență Brăila, cel care are și cea mai mare capacitate de vaccinare, se pare că va rămâne deschis o perioadă pentru vaccinarea populației generale.
”Noi, deocamdată, nu știm dacă o să intrăm în etapa a treia, au fost făcute câteva programări, dar nu am primit nimic oficial. Așteptăm decizia”, ne-a declarat managerul spitalului, dr. Delia Râșnoveanu.