Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Spitalele brailene au scapat de tavalugul demiterilor

Spitalele din judetul Braila (Spitalul Judetean de Urgenta, Spitalul de Obstetrica Ginecologie, Spitalul de Psihiatrie, Spitalul de Pneumoftiziologie si Spitalul Faurei) nu au inregistrat, la nivelul anului 2004, datorii, dupa cum a declarat directorul Casei Judetene de Asigurari de Sanatate Braila, dr. Mariana Tarachiu. "Nici in ceea ce priveste anul 2005, nu se inregistreaza datorii la nivelul spitalelor. Exista furnizori neachitati, dar cu facturi in termene de plata.
De asemenea, CJAS nu inregistreaza datorii fata de spitale. Institutia noastra este cu decontarea serviciilor la zi, in limita contractelor derulate pe 2005", a mai declarat sursa citata. Potrivit dr. Tarachiu, toate spitalele brailene au autorizatii sanitare de functionare definitive, cu clauze de indeplinit.
Ca urmare a controlului de tip incrucisat realizat la nivel national, vor fi demisi, incepind cu 16 decembrie, directorii Spitalului Judetean Arges, Spitalului Clinic Fundeni, Spitalului Clinic de Urgenta Sf. Pantelimon, Spitalului Clinic Caritas, Spitalului Clinic Universitar de Urgenta Bucuresti, Spitalului Clinic de Urgenta "Dr. Bagdasar Arseni", Spitalului Judetean de Urgenta Craiova, Spitalului Clinic Judetean de Urgenta Tirgu Mures, Spitalului Universitar de Urgenta Elias, Institutului de Cardiologie "C.C. Iliescu", Spitalului Judetean de Urgenta Constanta, Institutului Inimii "N. Stancioiu" Cluj Napoca, Spitalului Clinic Judetean Oradea, Spitalului Judetean "Mavromati" Botosani si a Spitalului Clinic Obstetrica Ginecologie "Dr. D. Popescu" Timisoara. Totodata, vor fi inlocuite Consiliile de Administratie de la Spitalul Judetean Arges, Spitalul Judetean Arad, Spitalul Clinic Fundeni, Spitalul Clinic de Urgenta Sf. Pantelimon, Spitalul Clinic Caritas, Spitalul Clinic Universitar de Urgenta, Spitalul Clinic de Urgenta "Dr. Bagdasar Arseni", Institutul de Boli Infectioase "Dr. Matei Bals", Spitalul Judetean de Urgenta Brasov, Spitalul Judetean Sf. Gheorghe, Spitalul Judetean de Urgenta Craiova, Spitalul Judetean Miercurea Ciuc, Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Tirgu Mures, Spitalul Clinic Judetean Timisoara, Spitalul Clinic Obstetrica Ginecologie "Dr. D. Popescu" Timisoara, Spitalul Universitar de Urgenta Elias, Institutul de Cardiologie "C.C. Iliescu", Spitalul de Urgenta Floreasca, Spitalul Judetean de Urgenta Constanta, Institutul Inimii "N. Stancioiu" Cluj Napoca, Centrul de Cardiologie Iasi, Spitalul Clinic Judetean Oradea, Spitalul Judetean "Mavromati" Botosani si Spitalul Judetean de Urgenta "Sf. Apostol Andrei" Galati. In conferinta de presa organizata duminica, 11 decembrie, ministrul Nicolaescu nu a specificat care sunt motivele destituirii pentru fiecare director in parte, afirmind insa ca cei vizati vor primi, luni (ieri - n.r.), ordinele de demitere, care contin si motivatia schimbarii din functie. Ministrul a afirmat doar ca au fost gasite nereguli in ceea ce priveste managementul spitalelor conduse de acestia.
Astfel, Eugen Nicolaescu a semnat, ieri, un ordin prin care, incepind cu 16 decembrie, vor fi demisi cei 15 directori de unitati medicale si vor fi inlocuite 24 de Consilii de Administratie. Managementul defectuos si datoriile imense acumulate de aceste unitati controlate, pina in prezent, au fost doar citeva dintre motivele destituirii acestor directori. Pe linga ei, vor mai fi schimbate si 24 de Consilii de Administratie. In urma controalelor efectuate in spitale s-au mai gasit si directori de clinici care ar fi trebuit de mult sa se pensioneze. Spre exemplu, potrivit ministrului Sanatatii, la Spitalul Universitar din capitala au fost intilnite cazuri cind persoane care depasisera limita de virsta indeplineau functia de sef de sectie, incalcind astfel legea. Asistenta juridica era asigurata, la Spitalul Universitar, de catre Ioana Surean, consilier juridic din cadrul Ministerului Sanatatii. Eugen Nicolaescu a declarat ca, in urma controalelor efectuate la spitalele cu datorii mari, a descoperit si coruperea acestei angajate, care a fost destituita pe motivul conflictului de interese.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii