Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Speranta fotbalului brailean este in echipa de juniori

Dupa mai bine de un deceniu, o echipa de juniori braileni a reusit sa se califice la un turneu semifinal. Fara un ajutor extraordinar din partea conducerii clubului, in sezonul in care CF Braila a retrogradat din Liga a II-a, Vasile Darie a reusit sa creeze o formatie de juniori performanta care sa se lupte de la egal la egal cu Dinamo Bucuresti in Stefan cel Mare. Chiar daca a fost la prima ei participare intr-o asemenea faza, Darie considera ca echipa pe care o pregateste merita sa ajunga in ultimul act al competitiei.

- Sinteti multumit de rezultatul final?
- Din punctul meu de vedere a fost un turneu reusit. Au fost echipe bine pregatite, cu jucatori tineri, de mare perspectiva si firesc meciurile au fost spectaculoase. Pot spune ca unele partide s-au ridicat la nivelul Ligii a III-a si chiar la nivelul celui de al doilea esalon. Noi ne-am clasat pe locul al doilea si, cu putina sansa, puteam accede la turneul final.
- Va asteptati la un start mai greoi?
- Da. Am incercat sa-i mobilizez pe jucatori pentru meciul cu Pandurii, dar nu am reusit, si pe undeva i-am inteles. Nu este usor pentru un copil sa joace in complexul Dinamo in fata unor personalitati marcante din fotbalul autohton, printre care si antrenorul principal al campioanei, Mircea Rednic. Ne-am revenit dupa primele douazeci de minute, am controlat jocul, dar am fost lipsiti de orice fel de sansa. Nu mai vorbesc de arbitraj, care in opinia mea a fost factorul principal al clasarii noastre pe locul al doilea.
- Ce recomandari le-ati facut inaintea partidei cu Dinamo?
- A doua zi dimineata am avut o discutie cu toti jucatorii si le-am spus ca la meciul care urma, daca vor lasa deoparte emotiile, vor avea numai de cistigat puncte, dar si aprecieri favorabile din partea oficialitatilor. Ne-am plimbat dimineata printr-un parc din imprejurimi si dupa-amiaza au evoluat foarte bine. Am jucat pe terenul central, un motiv in plus sa lupte cu o mai mare ambitie si toti care au intrat in teren au dat totul, dovada fiind faptul ca in minutul 65 conduceam cu 2-0. Din acel moment, Dinamo, impreuna cu alti trei jucatori imbracati in negru, arbitrii partidei, a inceput cursa de urmarire si in minutul 86 a reusit sa egaleze dintr-un penalty inventat, in opinia mea. Nu vreau sa se creada ca exagerez spunind tot timpul ca arbitrajele au fost foarte slabe, dar doresc sa evidentiez faptul ca fotbalistii nostri s-au comportat extraordinar de bine la acest turneu.
- Tinind cont de rezultat, era mai bine daca CF-ul intilnea Unirea Alba Iulia in primul meci?
- Nu stiu daca era mai bine sau nu. Ceea ce mi-am dorit eu a fost sa jucam cu Dinamo in cel de al doilea meci, asa s-a intimplat, si a fost bine. Pandurii si Unirea Alba Iulia sint echipe apropiate ca stil de joc. Unirea a jucat de la egal la egal cu Dinamo si la pauza scorul a fost egal, 0-0, iar in repriza a doua a ratat multe ocazii de a inscrie, ceea ce denota faptul ca nu a fost o adversara facila, asa ca nu pot spune daca era mai bine sa o avem ca adversara in primul meci. Cu echipa din Alba Iulia am obtinut un rezultat de palmares care ne-a adus si clasarea pe locul secund.
- Locul al doilea va multumeste?
- In opinia multora dintre oficialii prezenti, CF Braila a fost una dintre cele mai bune echipe. Am jucat, ne-am mobilizat si am demonstrat ca nu intimplator am ajuns la turneul semifinal si nu intimplator am ocupat locul al doilea.
- Cine s-a remarcat in mod special?
- La o asemenea performanta normal este sa evidentiez toata echipa. La echipele de juniori nu este important doar sa cladesti o formatie, ci sa ridici si sa promovezi jucatori in esaloanele superioare. Din punctul meu de vedere, la acest turneu Catalin Hristian a fost numarul unu in echipa. S-au mai evidentiat portarii Tudor si Botas, Florin Harabagiu, un mijlocas cu un travaliu foarte mare, care poate evolua si pe post de coordonator de joc, Mindroasa si nu in ultimul rind Elek si Girleanu.
- Ati primit vreo oferta pentru ei?
- Nu am primit o astfel de oferta, si oricum nu eu eram in masura sa fac astfel de tranzactii. L-am vazut pe Rednic notindu-si ceva pe caiet insa, cu toate ca am fost colegi la nationala de juniori si am ramas amici, nu am considerat ca este bine sa-l intreb pe cine a remarcat. Ceea ce pot spune insa, este faptul ca toti jucatorii pe care i-am mentionat pot face fata cu brio intr-o echipa de seniori. Nu doar ei, la echipa de juniori I mai sint copii care au calitati deosebite si pot face pasul spre echipa mare.
- Copiii vor fi stimulati pentru aceasta performanta?
- Eu am facut o astfel de propunere si cred ca vor fi stimulati de conducerea clubului. Dar acum totul este de domeniul trecutului. Jucatorii au primit o vacanta de doua saptamini si apoi ne vom relua activitatea. Aceasta performanta a noastra trebuie imbunatatita anul viitor, si pentru a realiza acest lucru este nevoie de o munca intensa.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii