Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Spectacolul de Sf. Nicolae a fost un esec

Alti bani, alta distractie! Asta daca manifestarile dedicate zilei patronului spiritual al Brailei s-au putut numi distractie. A fost mai mult o "tentativa" si, ca de fiecare data, cei care au avut de pierdut au fost brailenii. Autoritatile au fost mai putin interesate de calitatea spectacolului, ele facindu-si doar "datoria" de a organiza ceva. Oricum, din toate evenimentele dedicate acestei sarbatori, desfasurate pe parcursul intregii zile de marti, piesa de rezistenta ar fi trebuit sa fie spectacolul din Piata Independentei. Conform programului conceput de Monica Popoaca, directorul Directiei de Programe si Prognoze din cadrul Primariei, spectacolul ar fi trebuit sa debuteze la ora 17.30 cu un concert "Bere Gratis", urmat de citeva momente de animatie sustinute de clovnul Cristiano si invitatii sai de la circul Globus si un recital al actritei Wanessa Radu. Ca la Braila, bineinteles ca s-a inceput mai tirziu si in nici un caz in ordinea prezentata mai sus.

Spectacol?!...

Brailenii adunati in fata Palatului Administrativ au vizionat, timp de o ora, niste numere de magie, echilibristica, jonglerii, un dans cu cercuri, ca nu stim cum sa-l numim altfel, toate acestea condimentate de glumele nesarate ale clovnului, care se adresau strict copiilor de pina la cinci ani. Din punctul nostru de vedere, momentele circului Globus au fost esec lamentabil, exceptie facind reprezentatia fratilor Badea, care au reusit sa incinte publicul si sa spele, oarecum, rusinea celorlalti asa-zisi artisti. Desi circul Globus este renumit pe plan international pentru spectacolele de inalta calitate pe care le sustine, probabil ca la Braila au trimis niste incepatori, ca altfel nu se explica cum de nici unul dintre numerele de jonglerie nu le-au iesit, maciucile incapatinindu-se sa nu se lase prinse de miinile artistului. Probabil ca si dansatoarele cu cercuri erau la fel de incepatoare pentru ca, poate de emotie, una dintre ele si-a pierdut si fusta, la un moment dat. Sau poate, cine stie, scena a facut parte din spectacol. Ca sa nu mai zicem de clovn care a ales din public, pentru unul dintre numere, absolut la intimplare o domnisoara care, la fel de intimplator, era chiar fiica lui.
Dupa ce artistii si-au incheiat reprezentatia, publicul a fost intretinut de doua tinere talente din Braila care ne-au demonstrat ca play-back-ul adevarat se invata de la virsta frageda. Trecind peste acest aspect, cele doua fete chiar au miscat publicul si au demonstrat ca au ceva talent, spre deosebire de ce a urmat, adica un recital al actritei Wanessa Radu. Este stiut faptul ca Wanessa este una dintre cele mai bune actrite ale teatrului brailean, dar la capitolul "Maria Tanase", repertoriu din care a interpretat citeva melodii, nu a reusit sa convinga publicul. Intr-un final a sosit si momentul mult asteptat al zilei si anume concertul "Bere Gratis", programat sa inceapa la ora 17.30 si care a avut o intirziere de aproape doua ore. Din fericire, a meritat asteptarea, formatia facindu-si treaba cu profesionalismul bine cunoscut. Mai mult, au avut greaua misiune de a le aduce brailenilor distractia in suflete, dupa cele doua ore de experiente traumatizante pe care le-au suportat cu stoicism. Cel mai important lucru este ca s-a dovedit, inca o data, ca Braila nu este un oras al manelelor si ca oamenii chiar pot fi educati sa asculte si muzica buna. Astfel, timp de o ora, brailenii i-au acompaniat pe baietii din trupa la fiecare melodie, platoul din fata Palatului Administrativ rasunind de refrenele pieselor pe care le-au interpretat.

Asa inceput, asa sfirsit...

Mai bine s-ar fi terminat asa, ca parca ne mai trecuse supararea. Dar nu, nu a fost sa fie. Imediat dupa concert, moderatorul spectacolului a anuntat ca petrecerea se muta pe Esplanada, in jurul unui foc de tabara, unde brailenii urmau sa vizioneze Balul "Fanyon", al carui invitati au fost citeva formatii artistice apartinind minoritatilor etnice din Braila. Cu mic, cu mare, cu catel si purcel, brailenii au facut stinga imprejur si au coborit pe faleza. Imbulzeala a fost inevitabila, nu mai vedeai nimic in fata, oamenii se calcau, se impingeau astfel incit toata lumea s-a lasat dusa de val. De fapt de turma, ca asta a fost imaginea generala a aglomeratiei produse din cauza faptului ca organizatorii s-au gindit ca ar fi interesant ca sfirsitul manifestarilor sa se desfasoare in alta parte. Noi nu am inteles de ce nu s-a desfasurat tot spectacolul pe faleza, unde exista o scena, si chiar una bine amplasata, incit toata lumea sa poata urmari spectacolul si, mai mult, nu s-ar mai fi cheltuit bani pentru ridicarea unei alte scene, care oricum nu a fost eficienta. Scena de pe platoul din fata Palatului Administrativ a avut citeva bile negre. In primul rind era prea joasa, astfel incit doar cei din primele rinduri au putut vedea ce se intimpla pe ea; era prea mica, incit artistii circului au fost nevoiti sa-si sustina numerele mai mult in fata ei si nu inspira deloc siguranta, chiar baietii de la "Bere Gratis" sesizind acest lucru, s-au scuzat ca nu au tragere de inima sa se manifeste mai intens.
In cursul zilei de ieri, reporterii nostri au incercat sa afle la ce suma s-a ridicat organizarea acestui spectacol si daca municipalitatea a fost sau nu multumita, dar viceprimarul Lucian Tilea, in subordinea caruia se afla Directia de Programe si Prognoze din cadrul Primariei, nu a fost de gasit.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii