Mergi la conţinutul principal

Spectacol pe cer, în acest week-end, la Vădeni

Sâmbătă, 30 mai, de la ora 10.00, iubitorii zborului şi nu numai sunt aşteptaţi să petreacă o zi în sunetul motoarelor de aviaţie, cu mici la grătar şi bere rece, muzică bună şi toate celelalte ingrediente care au făcut un succes din ediţiile precedente ale "Borşului de peşte la Vădeni".
Mitingul aerian va începe în forţă, de la ora 10.00. În premieră, anul acesta Forţele Aeriene Române au confirmat participarea la acţiunea organizată de aeroclubul gălăţean. De la aeroportul din Mihail Kogălniceanu vor decola două avioane de vânătoare MIG 21 Lancer, iar de la Şcoala de aplicaţie a Forţelor aeriene de la Bobocu va veni la Vădeni o formaţie de trei avioane de antrenament IAR 99 Soim, spre încântarea spectatorilor. Este o ocazie unică de a-i vedea la Vădeni pe piloţii militari români.
Va urma demonstraţia de zbor a aparatelor ultrauşoare, care va prezenta cele mai moderne motoparapante, motodeltaplane şi avioane de agrement din ţară. Vor fi evoluţii atât solo, cât şi în formaţie, în care instructorii de zbor prezenţi la Vădeni vor arăta publicului cât de spectaculos, dar şi cât de sigur este zborul cu aceste aparate.
În jurul orei 14.00, când motoarele vor fi oprite, spectatorii vor putea să vadă de aproape toate aparatele de zbor prezente la aerodromul Aerial Club, vor putea să stea de vorbă cu piloţii, să obţină autografe şi să facă fotografii, spre încântarea celor mici, dar şi celor mari.
După ora 17.00 până la apusul soarelui, toţi cei care vor să simtă "pe pielea lor" magia zborului vor putea să facă zboruri de agrement în zona Galaţi-Brăila, aşa cum s-a întâmplat şi în alţi ani. Ziua nu se încheie, însă, la apusul soarelui, când păsările metalice vor intra în hangare pentru o binemeritată odihnă. Seara este timpul pentru hangar party şi pentru celebrul, deja, borş de peşte preparat cu măiestrie de un bucătar din Brăila.
Sărbătoarea aeronautică de la Galaţi şi Brăila continuă şi duminică pentru cei care nu au reuşit să zboare în ziua mitingului aerian.
Tot în premieră, anul acesta, iubitorii aviaţiei, dar şi cei care consideră că istoria şi tradiţiile româneşti merită mult mai mult, pot să ajute Aerial Club într-un important proiect derulat împreună cu Asociaţia piloţilor şi proprietarilor de aeronave (AOPA România) şi Muzeul naţional al aviaţiei române. Este vorba despre restaurarea unui avion militar de tip IAR 93, care a avut înmatricularea 229.
Alături de aeroclubul gălăţean, la ediţia din acest an a mitingului aerian "Borş de peşte la Vădeni" vor fi membrii din Galaţi şi Brăila ai Asociaţiei române pentru istoria şi propaganda aeronauticii (ARPIA) dar şi ai Asociaţiei "Dincolo de tăcere", pentru copiii cu autism.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro