Mergi la conţinutul principal

Spectacol de zile mari la Viziru

* în jur de 200 de copii au urcat pe scena Căminului Cultural la cea de a IV-a ediție a Festivalului de colinde, tradiții și obiceiuri “Colindul Sfânt și Bun” * evenimentul a început cu Parada cailor și căruțelor și etniilor * festivalul a coincis cu Ziua Minorităților, astfel că pe scenă au fost interpretate colinde în limbile română, rusă, greacă, rromani și indiană sanscrită “Glas de colinde și de bucurie, zâmbete și prietenie vor face din această zi una de neuitat”, a spus în deschiderea evenimentului primarul Ana-Cornelia Măcrineanu

 

 

 

 

Cea de a IV-a ediție a Festivalului de colinde, tradiții și obiceiuri “Colindul Sfânt și Bun” care a avut loc duminică, 18 decembrie, la Viziru, a fost una spectaculoasă din toate punctele de vedere, atât ca număr de participanți cât și ca program artistic. Iar la final toți participanții au primit daruri de la Moș Crăciun.

La Viziru, unde trăiesc și muncesc laolaltă români și romi și unde își desfășoară activitatea Asociația Grupul de Inițiativă Viziru, recompensată cu Diploma de Excelență și Premiul al III-lea pentru Voluntariat și implicare civică la Ediția a II-a a Galei de Excelență a Comunității Brăilene, a fost o duminică festivă, la care invitat a fost deputatul George Adrian Paladi. Sărbătoarea a început la ora 15.00 cu o paradă a cailor și a căruțelor precum și a etniilor, iar de la 16.00, timp de trei ore, pe scena Căminului cultural s-a derulat un interesant și inedit spectacol de colinde.

Sunt onorată să fiu astăzi în mijlocul dumneavoastră, acum în prag de Sfinte Sărbători. Mă bucur nespus că alături de oameni buni și de copiii din comuna noastră ne aflăm la cea de-a IV-a ediție a Festivalului de Colinde din Comuna Viziru. Glas de colinde și de bucurie, zâmbete și prietenie vor face din această zi una de neuitat. Vă doresc ca Nașterea Mântuitorului Hristos să vă găsească cu case luminoase, cu mesele îmbelșugate, dar mai ales cu sufletul plin de bucurie, de bunătate, de dragoste. Să aveți parte de zile minunate, de liniște sufletească, de un Moș Crăciun darnic și bun și de un An Nou cu sănătate, cu pace și bucurie”, sunt urările adresate participanților, în deschiderea evenimentului, de Ana-Cornelia Măcrineanu, primarul comunei Viziru.

 

Exemplare de rasă la parada cailor

 

Organizatorii, Primăria și Consiliul Local al Comunei Viziru, în parteneriat cu Asociația Grupul de Inițiativă Viziru au dat startul evenimentului la ora 15.00. Parada cailor și căruțelor a avut ca loc de plecare Monumentul Eroilor.

Acesta este un eveniment unic în județul nostru, care are loc în cadrul Festivalului. De Bobotează, în mai multe localități din județul nostru au loc evenimente la care participă caii și căruțele”, a ținut să precizeze Virgil Burcuș, animator al vieții culturale din localitate, fondator și dirijor al Corului “Nectar” de la Viziru.

Localnicii au venit cu exemplare de cai dintre cele mai valoroase. Printre exemplarele de cai de rasă au defilat “Breșa BD” și “Regina”, iepe de 6 ani, care valorează minimum 3000 de euro fiecare, care îi au ca proprietari pe Gigi Bălțat respectiv, Gabriel Panac.

 

Festival de colinde pe scena Căminului cultural

 

Pe scena Căminului cultural au urcat în jur de 200 de participanți reprezentând ansamblul vocal-instrumental “Mărtăcești”, condus de preotul Cristian Calu, ansamblurile “Garofița” din satul Lanurile, “Vulturașul”, din Mircea Vodă, “Pandora”, din municipiul Brăila, “Bucuria”, grupul “Colindătorii”, grupul “Domisol”, Corul “Crromatic” și Corul “Nectar”, din comuna Viziru. Au fost prezentate toate costumele tradiționale acestei perioade, costumele de capră, urs și mascați.

Toți participanții au primit cadouri de la Moș Crăciun. Suplimentar au mai primit cadouri componenții echipei de fotbal juniori Tricolorul Lanurile și cei ai echipei de seniori Tractorul Viziru.

Primăria a premiat-o pe Daria Dumitru, o fetiță de 8 ani din Viziru, câștigătoare a mai multor concursuri de balet.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro