Spectacol de acrobatie, jonglerie si clovnerie realizat de detinuti | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal

Spectacol de acrobatie, jonglerie si clovnerie realizat de detinuti

In perioada 29 septembrie - 4 octombrie, Serviciul de Educatie si Asistenta psiho-sociala din cadrul Penitenciarului de Minori si Tineri Tichilesti (PMT) deruleaza proiectul intitulat Circonstanza - Carcere Braila Romania". Cu acest prilej, astazi, incepind cu ora 10.30, in Oraselul Copiilor din Parcul Monument un grup de zece minori si tineri impreuna cu trupa de italieni vor prezenta un spectacol de acrobatie, jonglerie si clovnerie.
Penitenciarul Tichilesti a fost vizitat de mai multe ori de catre membrii Fundatiei Clarise a Sf. Sacrament, prima data fiind pe 2 octombrie 2006, cu ocazia prezentarii unui spectacol de catre trupa "ViviamoInPositivo" din Italia. "ViviamoInPositivo" a desfasurat, timp de o ora si jumatate, un spectacol care a cuprins, printre altele, numere de jonglerii si pantomima. Anul trecut, voluntarii italieni au pregatit o trupa de clovni din rindul detinutilor.
Clovnii italieni sint membri ai unei organizatii italiene de caritate si, in timpul liber, organizeaza spectacole la spitalele de copii si la caminele de batrini, reusind sa le aline acestora suferintele sau tristetea. Organizata italiana se numeste "La Federazione ViviamoInPositivo VIP Italia ONLUS", are sediu la Torino si grupeaza 31 de asociatii cu peste 1600 de voluntari.
"In Italia astfel de proiecte dezvolta un concept, strain in Romania, comicoterapia. Risul este un bun mijloc de comunicare, dar si o modalitate de relaxare si eliminare a unor tensiuni launtrice. Exersarea cit mai des a risului face persoanele private de libertate mai optimiste, le predispune catre joc si le ajuta sa se relaxeze si sa depaseasca cu succes tensiunile si stresurile zilnice. Astfel, risul devine un adevarat element de “igiena emotionala”, care-i ajuta pe minori si tineri sa se “curate” de emotiile negative si sa-si recapete starea de candoare si buna dispozitie. Pe scurt, risul si simtul umorului sint bune pentru sanatatea fizica, mentala sau emotiva. Serviciul penitenciar cultiva si mentine relatii de colaborare cu pertenerii din comunitate cu scopul de a obtine sprijinul tuturor factorilor interesati in asigurarea unui mediu custodial corespunzator si promoveaza necesitatea diminuarii efectelor negative ale privarii de libertate", a precizat purtatorul de cuvint al PMT, Ionel Dinca.
In cadrul proictului au fost incluse 45 de persoane private de libertate, dintre care 10 au fost selectate pentru a iesi in comunitate.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053, 0740-080289
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro