Skip to main content

Spatii verzi, reabilitarea termica a cladirilor si asistenta medicala de calitate

Candidatul PSD pentru Camera Deputatilor in Colegiul I, Daniela Bartos, sustine ideea extinderii spatiilor verzi in cit mai multe zone ale orasului. In calitate de candidat, dar si de medic, aceasta considera ca un aer mai curat, dar si mici parcuri, in care brailenii, adulti sau copii, se pot relaxa pentru citeva minute, lasind la o parte grijile cotidiane, fac minuni pentru sanatatea acestora. Bartos merge pe principiul exemplului personal, astfel incit, alaturi de echipa sa de campanie, s-a ocupat de plantarea unor pomisori in zona Spitalului Judetean: "Am facut un mic parculet in fata Spitalului Judetean si cred ca la primavara am sa-l mai imbogatesc cu niste floricele, astfel incit toata lumea sa-si aduca aminte ca este nevoie de spatii verzi in Braila, pentru ca acest oras nu exceleaza la acest capitol. Voi sprijini, de asemenea, tot ce inseamna reabilitare termica a imobilelor, ma refer atit a scolilor cit si a dispensarelor, a gradinitelor, in zonele periferice, in anumite cartiere, acolo unde nu s-a facut acest lucru. Evident, acest lucru nu se poate face decit cu ajutorul autoritatilor locale, prin accesarea de proiecte cu finantare externa".
Daniela Bartos s-a ocupat in perioada de campanie si de probleme care tin strict de partea medicala, cum ar fi lamurirea problemei catgutului nesteril folosit in mai multe spitale din tara, printre care si maternitatea braileana: "Ati auzit povestea catgutului nesteril si despre infectiile care pot fi provocate de folosirea acestuia. Acest catgut a fost descoperit in multe locuri din tara, inclusiv la Braila, la Spitalul de Obstetrica si Ginecologie, care a fost controlat din acest punct de vedere si se incearca sa se puna vina pe managerii de la spital, ca si cum ei ar fi vinovati de utilizarea acestui catgut. Am incercat sa aflu ceva mai multe pe subiectul respectiv si am vazut ca acesta a fost achizitionat prin proceduri legale de spitalul amintit si avea toate avizele Ministerului Sanatatii, plus avizul de conformitate internationala. Sint nereguli care pornesc de sus si se incearca sa se arunce vina pe cei care sint jos".
De asemenea, candidatul PSD isi doreste sa ajute la modificarea legii privind vinzarea cabinetelor medicale, astfel incit doctorii sa isi poata cumpara cabinetul medical cu anumite facilitati si prioritati, "pentru ca nu este normal ca locul in care se desfasoara
activitatea medicala sa fie considerat spatiu comercial si sa se
vinda la pret de spatiu comercial. Dar asta nu se poate face decit printr-o initiativa legislativa".

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

 
 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

Director general: Monica Paraschiv

Director: Silvia Preda

Şef departament publicitate: Sorin Preda

Redactor Şef: Florentin Coman

Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu