Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Spargator in serie lasat in libertate

In timp ce in alte judete si in Capitala infractorii minori sint arestati pe capete, pentru stoparea faradelegilor comise pe banda rulanta, deoarece procurorii si judecatorii s-au lamurit ca acestia sint simple unelte folosite de grupari organizate ce profita de portitele legii, la Braila pustanii tilharesc, bat si fura pe rupte, beneficiind din plin de circumstante atenuante. Cel mai recent caz care demonstreaza acest lucru este cel al lui Cosmin-Cristian M., un adolescent "inocent" de 16 ani, care in citeva luni a spart "doar" 11 masini si citeva firme si, "pentru a-si potoli foamea", a luat niscaiva televizoare, computere, imprimante, DVD-playere, camere foto si alte asemenea "maruntisuri".
Surse din cadrul Biroului de Presa al Politiei ne-au precizat ca cea mai recenta isprava a "micutului" ce merita sa stea in libertate a avut loc in noaptea de 2 mai: "Autori necunoscuti au patruns prin efractie, fortind sistemul de Inchidere al usii de acces, In incinta societatii "Brailagun", situata pe Str. G-ral Eremia Grigorescu, si au sustras un computer In valoare de 2.090 lei noi. In urma cercetarilor efectuate de politistii din cadrul Biroului de Investigatii Criminale si Biroul Criminalistic s-a stabilit si probat ca autorul este Cosmin-Cristian M., iar prejudiciul a fost recuperat. S-a propus Inceperea urmaririi penale si minorul a fost prezentat la Judecatoria Braila, cu propunere de arestare preventiva, insa instanta a respins propunerea, pe fondul lipsei pericolului social al faptei."
Realizind ca au muncit din nou de pomana, politistii au decis sa apeleze la alta instanta, cu aceeasi propunere de arestare. Astfel, profitind de faptul ca minorul era cercetat si In alte dosare penale pentru infractiuni comise pe raza municipiului Galati, l-au facut colet pe spargator si l-au predat colegilor din municipiul vecin.
"Politistii galateni l-au retinut pe baza de ordonanta si urmeaza sa il prezinte pe autor la Parchetul de pe linga Judecatoria Galati care, probabil, tinind cont de activitatea infractionala a minorului, va dispune arestarea acestuia", au mai adaugat aceleasi surse.
Demn de precizat este faptul ca minorul a comis in perioada aprilie 2005-mai 2006 - uneori ajutat de alti complici - o sumedenie de infractiuni, care i-ar face sa paleasca de rusine pina si pe cei mai versati infractori: in aprilie 2005 a dat iama intr-un apartament situat de pe Calea Galati, de unde a furat un televizor color, un DVD- player, doua bormasini, doua aparate de slefuit si Imbracaminte; In perioada mai- iulie 2005, a comis 11 spargeri de autoturisme si a furat si doua masini; pe 13 septembrie 2005, a intrat prin efractie In sediul unei firme de pe Calea Galati si a sustras mai multe telefoane mobile si doua bormasini electrice; pe 28 septembrie 2005, a furat de sub nasul unui vinzator de la "Germanos" un telefon mobil "Samsung E800"; pe 2 octombrie 2005 a sustras din incinta SC "Bela Dona Farm" SRL un computer, cutii cu lapte praf si pungi cu scutece; pe 23 octombrie 2005 a "imprumutat" un computer, o imprimanta "Canon" si un copiator din incinta Centrului Medical pentru Copii, situat pe Bulevardul Independentei; pe 11 ianuarie a.c. a furat din sediul firmei "Travolina" SA un televizor color sport, o combina muzicala si un aparat video, iar in martie a.c., a spart geamul unui "BMW X5" parcat pe Calea Calarasilor si a furat o camer foto "Kodak".
De aceeasi indulgenta a judecatorilor a beneficiat, ani la rind, si un executant al gruparii interlope din Radu Negru: Tiberius-Alin P., 16 ani, care, desi are 13 dosare penale pentru tilharii si furturi, a scapat de fiecare data de arestare preventiva, fiindca este minor.
La Bucuresti, insa, infractorii minori sint vazuti altfel, iar in acest sens este demn de reamintit cazul Doina Melinte. Mihai P. si Florin M., ambii in virsta de 15 ani, care au "usurat-o" pe fosta sportiva de un miliard de lei, au fost inhatati de politisti in urma unor descinderi, au fost incatusati, iar in baza probelor strinse de anchetatori, Tribunalul Bucuresti a emis imediat pe numele acestora mandate de arestare preventiva.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii