Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Spargator in serie cu indulgenta Justitiei

Fericit ca a fost lasat slobod de instanta de judecata si ca va fi cercetat in stare de libertate pentru 16 spargeri de societati comerciale, un individ de 24 de ani a "sarbatorit" evenimentul comitind alte 10 infractiuni si dind din nou de lucru judiciaristilor. Abia dupa ce politistii au probat si cele mai recente ispravi ale lui Vasile C. si l-au dat din nou pe mina justitiei, instanta a dispus, joi, arestarea infractorului, care a fost "cazat" imediat la "racoare".
"Joi, lucratorii din cadrul Biroului de Investigatii Criminale - Compartimentul Furturi din Societati Comerciale au finalizat cercetarile referitoare la Vasile C., autor a 26 de spargeri de societati comerciale, comise pe raza municipiului, cauzind un prejudiciu total de 8.197 RON (81.197.000 lei vechi), din care a fost recuperat circa 20%", ne-au precizat surse din cadrul Biroului de Presa al IPJ.
Potrivit Politiei, individul actiona pe timp de noapte, uneori singur, alteori ajutat de complici si, dupa ce distrugea yalele sau lacatele sediilor firmelor, intra si "facea plinul" cu tot ce-i pica in miini.
In iulie a.c., judiciaristii au reusit sa-l identifice pe autorul celor 16 spargeri înregistrate initial cu AN (autori necunoscuti - n.r.) si, dupa ce au probat ca acesta este Vasile C., pe data de 11 au inaintat dosarul de cercetare penala Parchetului de pe linga Judecatorie, cu propunerea de arestare preventiva.
"Parchetul a fost de acord, însa Judecatoria a respins propunerea, pe motiv ca inculpatul avea discernamintul diminuat, conform expertizei psihiatrice. Astfel s-a dispus cercetarea autorului în stare de libertate. În perioada 3 iulie - 20 august a.c., Vasile C. a mai comis 10 spargeri, cauzind un prejudiciu de 5.661 RON, iar pe numele acestuia s-a întocmit un nou dosar de cercetare penala. S-a solicitat o noua expertiza psihiatrica, din care a rezultat ca autorul are discernamint usor diminuat, iar pe 8 septembrie, Vasile C. a fost prezentat iarasi la Parchet si apoi la Judecatorie", a mai precizat Politia.
Aceeasi Judecatorie care, in iulie, a dispus cercetarea spargatorului in stare de libertate, joi n-a mai tinut cont de gradul de discernamint al lui Vasile C. si a dispus arestarea acestuia, pentru primele 29 de zile, sub aspectul savirsirii infractiunii de furt calificat. Acum, ca nu mai trebuie sa alerge dupa Vasile, judiciaristii au extins investigatiile, ca sa-i identifice si sa-i captureze pe complicii spargatorului in serie, pentru reintregirea gastii, dincolo de zabrele.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii