• serviciul de salubritate, sectorul agricol dar şi turismul au fost câteva dintre domeniile de interes identificate • preşedintele Camerei de Comerţ Iberico-Române, Roberto Vâlsan, a fost prezent, zilele trecute, în Brăila • urmează două misiuni economice cu oameni de afaceri din Barcelona/Catalonia şi din Brăila
Ştefan Fusea, preşedintele Camerei de Comerţ, Industrie şi Agricultură (CCIA) Brăila a primit, săptămâna trecută, vizita preşedintelui Camerei de Comerţ Iberico – Române, Roberto Vâlsan, principala temă a discuţiilor purtate fiind în sensul identificării de oportunităţi de colaborare între întreprinzătorii brăileni şi cei din Barcelona/Catalonia. După cum a explicat conducerea CCIA Brăila, domeniile de interes identificate cu ocazia acestei prime întâlniri au fost legate de colectarea, prelucrarea şi depozitarea produselor legumicole, colectarea selectivă a deşeurilor, colaborarea şi schimbul de experienţă între spitale şi personalul medical din cele 2 comunităţi, dar şi dezvoltarea turismului, cu accent pe componenta de turism medical. “Oaspeţii noştri au avut deja întâlniri la sediul CCIA Brăila cu reprezentanţii a două firme de colectare a deşeurilor, este vorba despre Brai Cata şi ECO, cu dr. Mihail Iugulescu, managerul Spitalului Judeţean Brăila, precum şi cu Reliana Bogdan, directorul societăţii Rocreativ Trade, firma cu activitate de turism a Consiliului Judeţean Brăila, cu care s-au stabilit deja trasee turistice din judeţul Brăila, urmând a fi puşi în contact operatori din cele 2 regiuni. Întâlnirile au fost deosebit de fructuoase, urmând că discuţiile să continue în perioada imediat următoare în vederea demarării efective a acţiunilor necesare realizării obiectivelor stabilite”, ne-a declarat preşedintele CCIA Brăila, Ştefan Fusea.
De asemenea, sursa citată a adăugat că Roberto Vâlsan a avut întrevederi şi cu primarul Municipiului Brăila, Viorel Dragomir, dar şi cu preşedintele Consiliului Judeţean Brăila, Francisk Chiriac, una dintre temele discutate fiind colectarea selectivă a deşeurilor. “S-a stabilit, de comun acord, organizarea în cursul anului 2017 a două misiuni economice prin care oamenii de afaceri din cele două regiuni să întreprindă vizite reciproce, în vederea stabilirii de contacte directe şi identificării de oportunităţi de afaceri. Întreprinzătorii brăileni interesaţi în colaborări pe domeniile de mai sus, iniţierea de parteneriate şi activităţi de import-export cu firme spaniole sunt aşteptaţi la sediul CCIA Brăila”, a mai spus Fusea.
La finalul întâlnirii cei doi preşedinţi au discutat şi despre oportunitatea încheierii unui acord de parteneriat între cele două Camere care să stabilească principalele domenii de colaborare.