Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Spalare de bani si evaziune fiscala la Sportul Studentesc

Patronul clubului Sportului Studentesc, Vasile Siman, a Imprumutat clubul de fotbal cu 6 milioane dolari, dar, Incepind cu anul 2000, nu figureaza Inregistrat cu venituri impozabile declarate, ceea ce-l face susceptibil de spalare de bani, informeaza Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF).
Pe de alta parte, Clubul Sportul Studentesc nu a virat la buget peste 6,2 milioane lei, reprezentind contributiile personalului cu stopaj la sursa mai vechi de 30 de zile, iar Agentia Nationala de Administrare Fiscala va sesiza organele de cercetare penala, fapta fiind considerata infractiune.
Potrivit articolului 6 din Legea privind combaterea evaziunii fiscale, constituie infractiune si se pedepseste cu Inchisoare de la un an la 3 ani sau cu amenda retinerea si nevarsarea, cu intentie, In cel mult 30 de zile de la scadenta, a sumelor reprezentind impozite sau contributii cu retinere la sursa.
Deoarece toate debitele aveau vechime mai mare de 30 de zile si reprezentau retineri la sursa (impozite datorate de angajati si retinute de companie In vederea virarii catre buget), ANAF considera ca sunt Indeplinte conditiile pentru Incadrarea penala a faptei.
Comisia de Apel a Sistemului National de Licentiere a decis, In luna iulie, retragerea licentei clubului Sportul, din cauza datoriilor Inregistrate la bugetul statului pe anul 2005. Conform directorului de licentiere, Viorel Duru, gruparea din Regie are datorii la bugetul statului In valoare de 1,26 milioane lei.
In urma cu o saptamina, Sportul Studentesc a facut plingere la Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS), de la Lausanne.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii