Mergi la conţinutul principal

Spalam statuile cind vom avea bani

Viceprimarul municipiului, Lucian Tilea, admite ca statuile amplasate pe domeniul public nu au mai fost curatate de mult timp si ca au nevoie de o reabilitare care sa inlature efectul trecerii anilor, dar si al stationarii pasarilor, deasupra lor. El ne-a declarat insa ca aceasta curatare nu se poate face cu banalul detergent, asa cum cred unii, ci trebuie folosite solutii speciale. In plus, spune vicele, mai e nevoie si de bani, ceea ce face ca reabilitarea despre care vorbim sa ramina, pentru nu se stie cit timp, la stadiul de proiect: "Tot ceea ce este pe domeniul public, mobilier stradal, este in subordinea Primariei. Aceste statui se numesc monumente de for public, sint inregistrate in evidentele Domeniului Public intr-un capitol special si ele fac obiectul unor activitati deosebite. Daca este vorba de reabilitarea acestor statui din punct de vedere al vopselelor care s-au dat peste ele datorita prafului si asa mai departe, ele trebuie lucrate numai de specialisti in domeniu, in urma unui studiu care trebuie sa scoata la iveala daca trebuie, cum trebuie si care sint metodele pe care le utilizam. Nu oricine se apuca sa dea cu detergent pe statuile care sint monumente de for public. Avem de gind sa le curatam, si unul dintre lucrurile pe care le-am facut anul trecut a fost acela de a le inventaria, a le localiza topografic si a le aseza pe harta monumentelor. Le-am pus la dispozitia colegilor de la urbanism, le-am trimis spre stiinta si celor de la Directia pentru Cultura, Culte si Patrimoniu, si speram ca anul acesta, daca tot am intrat in reabilitarea centrului istoric, sa gasim fonduri si pentru a face aceasta actiune care nu va fi una dintre cele mai ieftine".
Tilea raspunde, astfel, intrebarilor consilierului judetean PRM, Ion Arama, care se declara indignat de starea jalnica a statuilor din municipiu, pline de praf, pinze de paienjeni si gainat.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu