Mergi la conţinutul principal

SPAIMA SATULUI: Recidivistul Cot, judecat pentru două atacuri asupra consătenilor

• individ cu 13 condamnări în cazier, Georgel Săndel Cot a fost trimis în judecată pentru săvârşirea infracţiunilor de lovire şi folosirea fără drept de obiecte periculoase • în noiembrie 2017, la trei zile de la liberarea din penitenciar, Cot a lovit doi consăteni şi a dat buzna cu maceta într-un cafe-bar

 

Procurorul criminalist Mircea Ciutac, de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Brăila, l-a trimis în judecată, zilele trecute, pe recidivistul Georgel Săndel Cot, în vârstă de 26 de ani, anchetat pentru săvârşirea infracţiunilor de lovire sau alte violenţe şi portul sau folosirea fără drept de obiecte periculoase.

Infractor deosebit de periculos şi membru al clanului de romi din comuna Movila Miresii, Georgel Săndel Cot a mai fost condamnat de 13 ori la pedepse cu închisoarea şi amendă penală pentru vătămare corporală, ultraj contra bunelor moravuri/tulburarea liniştii publice, lovire, distrugere, violare de domiciliu şi tentativă de tâlhărie. Ultima pedeapsă, de 2 ani de închisoare, a fost executată parţial până pe data de 21 noiembrie 2017, când recidivistul a fost liberat condiţionat cu un rest de pedeapsă de 59 de zile rămase neexecutate.

La trei zile de la liberare, în seara zilei de 24 noiembrie 2017, Georgel Săndel Cot i-a aplicat consăteanului său, Alexandru M., multiple lovituri cu pumnii în zona capului pe când se afla în barul din comuna Movila Miresii. Totodată, în seara zilei de 4 decembrie 2017, Cot a dat buzna în acealaşi local înarmat cu o sabie tip macetă, cu lungimea de 69 cm, pe care o purta ascunsă în pantaloni. La scurt timp, el l-a atacat şi l-a lovit cu un topor pe un alt consătean, Guţă N., care îl deposedase cu vorba bună de macetă şi care încercase să-l liniştească. Guţă N. a avut nevoie de o săptămână de îngrijiri medicale pentru vindecare, după ce a fost lovit peste antebraţ cu partea neascuţită a toporului. Trebuie precizat faptul că, în aceeaşi seară, Georgel Săndel Cot a izbit cu toporul poarta de acces în curtea lui Guţă N. provocând distrugerea sistemului de închidere şi degradarea unui stâlp de susţinere a gardului.

Cazul se află pe rolul instanţei de fond a Judecătoriei Brăila.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

Arbo300x600

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro