Mergi la conţinutul principal

Spațiile verzi de pe faleză își schimbă complet înfățișarea

* schimbarea e în bine, ample operațiuni de nivelare, îndepărtare a vechilor tufe și însămânțare de gazon derulându-se de câteva săptămâni, după ce a fost dat în folosință un nou sistem de irigații

 

Minune mare pe faleză, unde Seroplant a trecut  deja  la o ultimă fază de lucrări asupra terenului, după ce a fost montat noul sistem de irigații cu duze retractabile. Astfel, după ce solul a fost nivelat, tasat și curățat de bălării și pietre, pentru a nu mai fi astupate duzele de irigat, a început operațiunea de însămânțare a gazonului. Iar ce rezultat final au toate aceste lucrări (dacă sunt făcute ca la carte) se poate vedea deja în apropiere de ștrand, acolo de unde s-a început operațiunea și unde gazonul a început să răsară, arătând impecabil. Spațiul este mai aerisit, după îndepărtarea vegetației crescute în exces, și așa va arăta toată faleza, de la Baza Nautică - Vadul Spitalului, până în zona Căpităniei. În prezent, lucrările au ajuns până aproape de moara Violatos, pe partea dinspre Dunăre. După ce vor ajunge la Căpitănie, echipele Seroplant se vor muta pe partea dinspre taluz și se vor întoarce pe direcția ștrandului. Conducerea Seroplant ne-a informat că se va lucra la amenajarea spațiilor verzi chiar și în sezonul rece, atât timp cât pământul nu va fi înghețat.

Interesându-ne dacă după răsărirea gazonului se vor realiza aranjamente florale, directorul Seroplant, Ligia Drăgan, ne-a declarat următoarele: “Vor fi făcute punctual, pentru a pune în evidență gazonul românesc, de foarte bună calitate. Noul sistem de irigat este funcțional, încă acționăm pentru scoaterea tuturor pietrelor și a bucăților de beton de pe spațiul verde, iar cât privește duzele de irigat , sperăm ca acestea să nu mai fie distruse și furate de către diverși răufăcători”.

În ceea ce privește porțiunea de taluz, aceasta nu va fi amenajată în prezent, urmând să facă obiectul unui proiect mai amplu, cu fonduri europene. Conducerea Primăriei nu a putut să ne precizeze când anume ar putea demara respectivul proiect.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro