Mergi la conţinutul principal

Spărgătorii de case, trimişi la închisoare

* recent, magistraţii Judecătoriei Brăila au dat pedepsele pentru cei cinci indivizi acuzaţi că au comis mai multe furturi din locuinţe, un furt într-un apartament din municipiu fiind comis la pontul dat de fiul lui “Maghighi” * unul dintre inculpaţi a primit pedeapsa de 4 ani închisoare, altul 3 ani şi 6 luni, iar altul 3 ani şi 11 luni, în timp ce al patrulea inculpat acuzat de complicitate la furt a scăpat pentru că s-a împăcat cu părţile * instanţa a disjuns cauza faţă de inculpatul L. Alin acuzat de complicitate la furt calificat

 

 

 

Pedepse cu închisoare pentru spărgătorii de case. În gaşca celor acuzaţi că au dat spargeri în mai multe locuinţe este şi fiul interlopului “Maghighi”, acuzat că a dat un pont gras cu privire la averea din apartamentul unui brăilean plecat în Anglia. Magistraţii Judecătoriei Brăila au dat pedepsele pentru indivizii acuzaţi că au comis mai multe furturi din locuinţe. Unul dintre inculpaţi a primit pedeapsa de 4 ani închisoare, altul 3 ani şi 6 luni, iar altul 3 ani şi 11 luni, în timp ce al patrulea inculpat acuzat de complicitate la furt a scăpat pentru că s-a împăcat cu părţile. Instanţa a disjuns cauza faţă de inculpatul L. Alin, fiul lui “Maghighi”, fiind întocmit un alt dosar faţă de cel acuzat de complicitate la furt calificat. Judecata este în curs. Totuşi, după ce s-a dat sentinţa de către prima instanţă, inculpaţii condamnaţi au formulat apel, iar dosarul a ajuns la Curtea de Apel Galaţi unde se va da pedeapsa finală.

Astfel, la Judecătoria Brăila, magistraţii au dispus încetarea procesului penal împotriva inculpatului M. Marian pentru infracţiunea de furt calificat, faţă de o parte vătămată, ca efect al împăcării părţilor. “Condamnă pe inculpatul M. Marian la o pedeapsă de 4 ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat în formă continuată (4 acte materiale). Menţine starea de arest la domiciliu luată faţă de inculpat”, au decis judecătorii.

Şi faţă de inculpatul S. Viorel s-a dispus încetarea procesului penal pentru infracţiunea de furt calificat în dauna unei persoane, ca efect al împăcării părţilor. Instanţa l-a condamnat pe inculpatul S. Viorel la o pedeapsă de 3 ani şi 6 luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat în formă continuată (3 acte materiale), fiind menţinută măsura controlului judiciar. Inculpatul M. Anton a fost şi el condamnat la o pedeapsă de 2 ani şi 6 luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat, la care se adaugă un spor de 1 an, 5 luni şi 10 zile închisoare, în total urmând ca inculpatul M. Anton să execute o pedeapsă de 3 ani, 11 luni şi 10 zile închisoare.

Judecătoria Brăila a dispus încetarea procesului penal împotriva inculpatului P. Gheorghe pentru infracţiunea de complicitate la furt calificat, ca efect al împăcării părţilor. Pe de altă parte, s-a disjuns cauza privind pe inculpatul L. Alin şi s-a acordat termen de judecată pentru luna aceasta.

Inculpaţii au fost puşi la plată către părţile vătămate. “Admite acţiunea civilă formulată de partea civilă S. C. pentru suma de 482.808,62 lei, pentru diferenţa de 478.808,62 lei vor fi obligaţi în solidar inculpaţii M. Marian, M. Anton şi S. Viorel către această parte. Admite acţiunea civilă formulată de partea civilă I. I. pentru suma de 5198,99 lei, iar pentru diferenţa de 4.602,99 lei vor fi obligaţi în solidar inculpaţii M. Marian şi S. Viorel către această parte. Admite acţiunea civilă formulată de partea civilă G.A. şi obligă inculpatul M. Marian la plata sumei de 9.109,522 lei către această parte. Menţine măsura sechestrului asigurător instituită prin ordonanţa Parchetului de pe lângă Judecătoria Brăila asupra bunurilor mobile şi imobile aparţinând inculpaţilor M. Marian (până la concurenţa sumelor de 478.808,62 lei, 4.602,99 lei şi 9.109,522 lei ), S. Viorel (până la concurenţa sumelor de 478.808,62 lei şi 4.602,99 lei) şi M. Anton (până la concurenţa sumei de 478.808,62 lei) inclusiv asupra bunurilor identificate cu ocazia aducerii la îndeplinire a acestora de către organele de urmărire penală”, au stabilit judecătorii primei instanţe.

 

Îmbogăţiţi peste noapte!

 

Gaşca spărgătorilor din locuinţe, în care s-a integrat perfect şi fiul interlopului „Maghighi”, el fiind cel care a dat un pont ce a dus la comiterea unui furt de miliarde de lei vechi, a ajuns în faţa instanţei în vara anului trecut. Cinci infractori au fost săltaţi de poliţişti, la începutul lunii aprilie 2019, toţi fiind trimişi în spatele gratiilor.

La sfârşitul anului 2018, un brăilean care lucrează prin Anglia s-a trezit că i-a fost golită casa din municipiul Brăila, şi nu era vorba despre vreun furt banal, ci de o valoare de 450.000 lei. Fiul lui “Maghighi” ar fi fost cel care îl cunoştea pe bărbatul aflat peste hotare şi despre care ştia că are ceva avere în locuinţă, astfel că a dat pontul unor hoţi profesionişti. Şi aceştia nu au stat prea mult pe gânduri, ci au lovit, reuşind să găsească bijuterii şi ceasuri de valoare, dar şi importante sume de bani. A fost nevoie de mai multe încercări, pentru că banii şi bijuteriile erau ascunse prin diferite locuri din casă, fiind destul de greu de găsit. „Maghighi” a fost cel care a insistat şi, până la urmă, întreaga avere a fost scoasă şi împărţită tuturor participanţilor. Hoţii au dat mai multe lovituri, însă cea comisă după ce s-a primit pontul de la interlop, a fost cea mai importantă.

 

Percheziţiile şi captura poliţiştilor: bijuterii, bani şi pistoale

 

La data de 2 aprilie 2019, 18 percheziţii au fost efectuate la domiciliile unor persoane bănuite de furturi din locuinţe, de către poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Brăila. În urma cercetărilor efectuate s-a stabilit că, în perioada noiembrie 2018 - martie 2019, persoanele în cauză ar fi pătruns prin efracţie în cinci locuinţe de pe raza muncipiului, de unde ar fi sustras diverse bunuri, precum: bijuterii din aur, parfumuri, băuturi alcoolice, diferite sume de bani (şi valută). Prejudiciul cauzat este estimat la 475.000 de lei. În urma percheziţiilor, poliţiştii au ridicat bijuterii, parfumuri, băuturi alcoolice şi sume de bani, care prezentau caracteristicile bunurilor sustrase. De asemenea, la unul dintre imobile au fost găsite şi ridicate două pistoale, în cauză urmând a se efectua verificări privind legalitatea deţinerii acestora.

Mai multe persoane au fost conduse la sediul poliţiei, unde au fost audiate. Pe numele a şase bărbaţi au fost întocmite dosare penale şi se continuă cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat. Cinci dintre dintre ei, cu vârste cuprinse între 29 şi 50 de ani, au fost reţinuţi pe bază de ordonanţă şi, în cursul zilei de 3 martie, au fost prezentaţi Parchetului de pe lângă Judecătoria Brăila cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile. Cei cinci suspecţi de furt au fost arestaţi, fiind vorba despre M.Marian, M. Anton, S. Viorel, P. Gheorghe şi L. Alin, acesta din urmă fiind fiul lui “Maghighi”, potrivit unor surse judiciare. Un alt suspect de furt, M. Ştefan, nu a fost găsit la domiciliu, acesta fiind plecat, se pare, peste hotare. Ancheta în acest caz a fost una de amploare, însă în final au venit şi condamnările.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro