Spărgător de case brăilean, acuzat de furturi în Belgia | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal

Spărgător de case brăilean, acuzat de furturi în Belgia

suspectat că ar fi participat la comiterea furtului la pont, dintr-un apartament din Brăila, alături de alţi 5 tineri, printre care se numără şi fiul lui “Maghighi”, brăileanul Ştefan M. a fost prins de poliţişti • acesta era dat în urmărire internaţională la solicitarea autorităţilor judiciare belgiene, fiind acuzat de comiterea mai multor infracţiuni de furt 

 

Brăilean căutat de autorităţile din Belgia pentru infracţiuni de furt. Dat în urmărire la nivel internaţional, Ştefan M. a fost prins de poliţişti. Potrivit unor surse judiciare, acesta era suspect şi în cazul furtului la pont din municipiu, comis alături de alţi 5 tineri, printre care se numără fiul interlopului “Maghighi”. În aprilie 2019, poliţiştii au efectuat percheziţii la mai multe adrese, cinci persoane fiind reţinute şi apoi arestate. La momentul respectiv, după cum ne-au comunicat anumite surse, Ştefan M. nu a fost găsit la domiciliu, acesta fiind plecat, se pare, peste hotare. El era căutat şi pentru fapte comise în Belgia, acum fiind prins.

După cum se arată pe site-ul Curţii de Apel Galaţi, la data de 11 martie, judecătorii au dispus luarea faţă de persoana solicitată - Ştefan M., a măsurii arestului la domiciliu pe o durată de 15 zile, cu începere de la data de 11 martie, până la 25 martie inclusiv. Bărbatul are anumite obligaţii impuse, pe care trebuie să le respecte pentru a nu risca să ajungă în spatele gratiilor. Instanţa a stabilit termen pentru continuarea procedurii de executare a mandatului european la data de 23 martie 2020, cu citarea persoanei solicitate.

Potrivit informaţiilor transmise de Inspectoratul de Poliţie Judeţean Brăila, la data de 10 martie, poliţiştii brăileni au desfăşurat o acţiune în vederea depistării persoanelor care se sustrag de la punerea în aplicare a unor mandate de executare a pedepsei închisorii. Lucrători din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale l-au depistat pe un bărbat, în vârstă de 41 de ani, din municipiul Brăila, ce era urmărit la nivel internaţional pentru săvârşirea mai multor infracţiuni de furt. “Acesta era dat în urmărire internaţională la solicitarea autorităţilor judiciare belgiene, fiind depistat în municipiul Brăila. Bărbatul a fost prezentat procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Galaţi, care a dispus reţinerea sa pentru 24 de ore. Acesta a fost încarcerat în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă Galaţi”, au precizat reprezentanţii IPJ Brăila. Totuşi, după cum se arată pe site-ul instanţei, brăileanul în cauză a scăpat de măsura arestului preventiv.

Reamintim că, la începutul lunii aprilie 2019, poliţiştii au efectuat 18 percheziţii domiciliare în municipiu, la persoane bănuite de furt din locuinţe. Au fost emise mandate de aducere pe numele a douăzeci de persoane. Instanţa a dispus atunci arestarea preventivă pentru 30 de zile faţă de cinci persoane acuzate de comiterea infracţiunii de furt calificat. Este vorba despre brăilenii Marchiş Marian, Marchiş Anton, Stoian Viorel, Popa Gheorghe şi Lazăr Alin.

Potrivit anchetatorilor, fiul lui “Maghighi” a fost cel care a dat un pont ce a dus la comiterea unui furt de miliarde. Un brăilean care lucrează prin Anglia s-a trezit că i-a fost golită casa din municipiul Brăila, şi nu era vorba despre vreun furt banal, ci de o valoare de 450.000 lei. Dosarul în care sunt judecaţi cei 5 inculpaţi este pe rolul Judecătoriei Brăila. Totuşi, în lista inculpaţilor nu se află şi brăileanul Ştefan M., căutat în Belgia şi prins acum de poliţişti.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro