Mergi la conţinutul principal

A sosit vaccinul împotriva cancerului de col uterin!

Direcţia de Sănătate Publică Brăila a primit o parte din necesarul de vaccinuri împotriva HPV

 

Începe campania de imunizare pentru HPV! Gardasil, vaccinul împotriva virusului papilomatozei umane (HPV) a ajuns şi la Brăila, însă nu acoperă tot necesarul de vaccinuri solicitat pentru judeţul nostru. Altfel spus, din cele 397 de doze solicitate la Ministerul Sănătăţii, medicii de familie vor primi doar 179 de doze de ser anti-HPV. Potrivit Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Brăila, prioritate vor avea la vaccin, copiii de sex feminin, cu vârsta cuprinsă între 11 şi 14 ani, ai căror părinţi au solicitat vaccinarea la medicii de familie, în perioada 2017-2018, iar asta este valabil şi pentru persoanele care au  trecut de această vârstă, dacă a existat şi o solicitare în acest sens. “Urmează să se primească de la Ministerul Sănătăţii, materiale informative cu privire la pericolul reprezentat de HPV şi protecţia oferită de vaccin ca, mai apoi, să se distribuie dozele respective către medicii de familie”, a declarat purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică Brăila, Nicuşor Grosu. Totul pentru ca din luna ianuarie 2020 în cabinetele medicilor de familie din Brăila să înceapă efectiv imunizarea gratuită.

În ceea ce priveşte schema de vaccinare, aceasta include două doze pentru persoanele la care vaccinarea este iniţiată la vârste cuprinse între 11 şi 14 ani şi trei doze pentru persoanele care încep să se vaccineze după 14 ani. Specialiştii spun că la momentul actual, Gardasil 9 este singurul produs autorizat şi utilizat pentru vaccinarea împotriva infecţiei HPV. Ministerul Sănătăţii face apel la părinţi să solicite informaţii medicilor de familie şi către medicii de familie să se informeze cu privire la vaccinarea anti-HPV şi să transmită, la rândul lor, aceste informaţii transparent şi corect.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro