Mergi la conţinutul principal

SOS România Brăila, împotriva comasării Alegerilor Prezidențiale cu cele Parlamentare

• asta a declarat prof. dr. Ionel Ștefan Alexandru, președintele SOS România Brăila în contextul discuțiilor demarate de Guvern cu partidele politice pe tema organizării Alegerilor Prezidențiale și Alegerilor Parlamentare • Alexandru a afirmat că deși SOS România ar fi avantajat prin comasarea celor două tipuri de alegeri, nu susțin o asemenea mutare, deoarece este neconstituțională

 

Președintele SOS România Brăila, prof. dr. Ionel Ștefan Alexandru, a dorit să tragă un semnal de alarmă privind discuțiile demarate pe tema organizării Alegerilor Prezidențiale și ale celor Parlamentare din acest an. Pe scurt, premierul Marcel Ciolacu a anunțat încă de săptămâna trecută că va face consultări cu partidele parlamentare pentru stabilirea calendarului alegerilor prezidențiale, astfel că rând pe rând, șefii acestora au fost invitați la discuții. În acest context, printre propuneri s-a ridicat și problema comasării și acestor două tipuri de alegeri într-un fel sau altul, pe modelul a ceea ce s-a întâmplat la Alegerile Locale și Alegerile Europarlamentare.

Alexandru a dorit să puncteze că în ciuda faptului că SOS România este un partid nou înființat, care ar fi avantajat de o eventuală comasare a alegerilor, nu susține acest scenariu. Acesta a dorit să adauge că discutăm din nou despre o chestiune total neconstituțională.

”Din punct de vedere al Alegerilor Parlamentare și Alegerilor Prezidențiale, noi susținem ideea organizării alegerilor la termen. Să fie foarte clar! Atât a Prezidențialelor cât și a Parlamentarelor. Nu suntem de acord cu comasarea, pentru că este neconstituțională! Și spun asta, cu toate că o comasare ne-ar avantaja, fiind un partid nou. În concluzie, noi avertizăm Guvernul să intre în legalitate, să respecte Constituția și legile și să aplice întocmai aceste legi, nu după propriul interes. Mă refer la interesul PSD-ului, dar și al liberalilor. Ale Coaliției, care oricum nu știu cât o să mai reziste!”, a declarat Alexandru.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro