Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Sorin Oprescu a refuzat sa predea Spitalul Elias

Doctorul Sorin Oprescu a refuzat, joi, sa parasesca Spitalul Elias, apreciind drept ilegal ordinul ministrului Sanatatii privind demiterea sa, astfel ca secretarul de stat Virgil Paunescu si noul numit la conducerea unitatii sanitare, Vlad Romano, au parasit clinica.
''Doctorul Sorin Oprescu a dat in scris ca refuza sa predea spitalul, asa ca voi aduce la cunostinta ministrului acest incident. Noul director, Vlad Romano, a facut citeva copii dupa ordinul de numire ,apoi am plecat'', a declarat agentiei MEDIAFAX Virgil Paunescu, secretar de stat in Ministerul Sanatatii.
Paunescu a precizat ca, zilele urmatoare, va fi modificata Legea spitalelor, astfel ca nu vor mai exista probleme in privinta administrarii unitatilor sanitare.
Doctorul Sorin Oprescu a declarat pentru MEDIAFAX ca este surprins de faptul ca actuala conducere a Ministerului Sanatatii continua sa emita ordine incalcind legea.
"Este un abuz grosolan ceea ce s-a intimplat astazi prin revocarea Consiliului de Administratie. Reamintesc faptul ca Spitalul Elias apartine Fundatiei Elias si Academiei Romane si in nici un caz Ministrului Sanatatii'', a mai spus Oprescu.
El a precizat ca va ramine la conducerea spitalului pina cind instanta se va pronunta in acest caz.
"Ramin si imi vad de treaba impreuna cu Consiliul Director si cu Consiliul de Administratie, pina la rezolvarea acestei violentari. Este vorba de desconsiderare fata de legile tarii si fata de Academia Romana care conduce, de fapt, aceasta unitate sanitara'', a mai spus Oprescu.
Sorin Oprescu a contestat in instanta ordinul de demitere. Dosarul va fi trimis spre solutionare la Inalta Curte de Casatie si Justitie dupa ce, in 20 decembrie, avocatii medicului au revocat decizia Curtii de Apel Bucuresti ca plingerea sa fie judecata de Sectia de conflicte de munca a Tribunalului Bucuresti.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii