Spre deosebire de alte alegeri locale, anul trecut au intrat atât în CLM cât și în CJ multe nume noi de la PSD și PNL. Totodată printre new-entry sunt și mulți tineri, dar și mulți profesioniști cu calificări superioare de la care cetățenii Brăilei ar putea avea așteptări. În acest context, ziarul “Obiectiv – Vocea Brăilei” a inițiat o rubrică nouă destinată în exclusivitate consilierilor municipali și județeni aflați la primul mandat. Pentru început în cadrul acestei rubrici vor intra mini-interviuri asezonate cu CV-urile noilor consilieri.
Sorin Gălbinaș are 35 de ani, este antreprenor (în prezent deține un magazin pet shop), vorbește două limbi străine. Proaspăt consilier municipal al PNL după alegerile din 27 septembrie, Sorin Gălbinaș se declară corect și responsabil, două calități destul de rare în rândul politicienilor.
- Cum vă simțiți în ședințele CLM Brăila ?
- Majoritatea ședințelor CLM la care am participat au fost online. Pot spune că am un sentiment de «limitare», chiar dacă este mai simplu să stai în mediul tău privat, într-o cameră sau un birou de unde te poți conecta la ședință, atmosfera nu este aceeași.
- Ce nu vă place?
- Cel mai neplăcut lucru, din punctul meu de vedere, este online-ul. Apar probleme tehnice, nu ne auzim sau uneori trebuie să repetăm votul, iar aceste lucruri îngreunează modul de desfășurare al ședințelor.
- Ați schimba ceva la modul de organizare și funcționare al ședințelor?
- În cele trei luni de mandat pot spune că am observat un lucru care ar trebui schimbat. Atunci când se mai introduc completări pe ordinea de zi, să fie introduse cu cel puțin 24 de ore înainte pentru a avea timp de studiu. Mi s-a întâmplat, înainte de ședință cu 10 minute, să deschid întâmplător lista cu documente de pe platforma online a CLM-ului și să constat că au mai apărut câteva puncte.
- Aveți un proiect personal pe care, cu ajutorul grupului de consilieri PNL, eventual și al PSD, să-l promovați până la sfârșitul mandatului ?
- Nu poți pretinde că ești oraș european în mileniul III și să nu ai toalete publice moderne. Proiectul meu propune dezvoltarea utilităților de bază pentru cetățeni în zonele publice aglomerate, intens circulate, menținerea igienei și curățeniei în zonele respective. Obiectivul: amplasarea a minim trei toalete moderne, cu una sau mai multe cabine, multifuncționale, dotate cu utilități pentru autocurățare, conectate la utilitățile publice, care să asigure un acces facil inclusiv persoanelor cu dizabilități. Toaletele vor fi echipate cu un sistem de automatizare integrat, în măsură să gestioneze toate dispozitivele prezente în toaletă și plată cu fise sau bancnote. Durata estimată de implementare a propunerii este de 12 luni. Costurile de întreținere vor fi recuperate din taxa de utilizare, iar o parte din amortizarea investiției se poate face din veniturile încasate din publicitatea stradală, toaletele având aspect de mobilier stradal. Nu este mare filosofie – astfel de toalete sunt peste tot în Europa. (A consemnat Monica PARASCHIV)