Mergi la conţinutul principal

Sorin Gălbinaş, demisie cu scandal din PNL Brăila şi din Consiliul Local Municipal

* acesta a postat un comentariu pe reţelele de socializare în care şi-a explicat gestul de a demisiona din PNL * Sorin Gălbinaş a adus acuzaţii destul de grave la adresa preşedintelui interimar al organizaţiei judeţene, Cătălin Boboc, dar şi a preşedintelui interimar al municipalei, Cătălin Canciu, afirmând că i-au cerut în mod repetat să demisioneze, fără nicio justificare * Boboc a precizat că nici nu se pune problema de ”hărţuire”, doar că într-o organizaţie nu poate face fiecare tot ceea ce doreşte

 

 

 

 

Încă un scandal la nivelul organizaţiei liberalilor brăileni. Sorin Gălbinaş a anunţat pe Facebook faptul că a decis să rupă orice legătură cu PNL în urma celor constatate în ultima perioadă şi, pe cale de consecinţă, să iasă şi din Consiliul Local Municipal. Acesta a afirmat că atât preşedintele interimar al organizaţiei judeţene, Cătălin Boboc, cât şi cel al municipalei, Cătălin Canciu, l-au presat în mod repetat să părăsească rândurile PNL după ce a îndrăznit să vină cu un proiect constructiv în cadrul CLM, legat de un traseu Braicar.

”Este oficial, azi (luni, 26 aprilie) m-am retras din PNL. Ce se întâmplă în interiorul partidului este foarte grav. De când am luat cuvântul în Consiliul Local am avut numai probleme, am făcut câteva printscreen-uri ca să înţelegeţi cum stă treaba. Mi s-a cerut demisia din Consiliul Local, s-a încercat excluderea mea din partid, apoi ridicarea sprijinului politic. Avantajul meu este că, de vreo 11 ani de când stau printre politicieni, am învăţat foarte multe şi am «supravieţuit» acestor propuneri venite pe rând de la Boboc, de la Canciu sau amândoi în acelaşi timp, era un fel de concurs, cine-l dă mai repede afară pe Gălbinaş, sunt şi înregistrări, dar nu-i cazul. Am aşteptat deciziile finale, înştiinţările în scris cu motivele eliminării mele, dar s-au răzgândit sau mai bine zis i-am făcut să se răzgândească….vin alegeri interne şi am ceva influenţă. În prezent, PNL Brăila este condus de oameni pe persoană fizică, care nu au făcut nimic notabil în viaţa lor, doar declaraţii şi poze (cu o excepţie, Canciu, care între timp a schimbat stăpânul), iar eu nu-mi pot asocia imaginea cu astfel de personaje care nu respectă nimic, statut, principii, valori, oameni…nimic”, a scris Gălbinaş pe pagina sa de Facebook.

Acesta a postat şi fotografii cu demisia sa, dar şi cu mesaje primite pe telefon prin care fusese chemat la şedinţe ale birourilor politice ale organizaţiei în care urma să se dezbată de mai multe ori la rând excluderea sa. Gălbinaş a vorbit despre opoziţie constructivă, făcând precizarea că din punctul său de vedere se pot face lucruri chiar şi dintr-o astfel de poziţie pentru cetăţeni, însă nu se doreşte acest lucru de către actuala conducere interimară.

”Tot citesc declaraţii prin presă că PSD nu face…păi şi PNL-ul cum face? Să dau un exemplu care depindea de noi în mare parte, eu fiind şi în Consiliul de Administraţie al Liceului Sebastian, i-am adus la cunoştinţa marelui şef de la Inspectoratul şcolar, Preşedinte de partid şi Consilier Local sau cum îi mai spun unii «copy-paste» Canciu, o serie de probleme de la acel liceu, stiţi răspunsul nu? «lasă că o să vorbesc»…au trecut vreo 3 luni de atunci şi o să mai treacă 3 ani la fel. (Am dat doar un exemplu mic… din multe altele). Nu există o strategie, ceva concret, doar bisericuţe cu unicul obiectiv de a fi la conducerea partidului, doar nu se vorbeşte despre interesele cetăţenilor Municipiului, staţi liniştiţi. Când am intrat în PNL nu mă cunoşteau prea mulţi, era prima dată când l-am întâlnit pe Alexandru Dănăilă, după audierile interne la care au participat, pe rând, toţi candidaţii pentru funcţia de Consilier, am fost propus de Adrian Tabarac şi Cîrligea Florin pe lista de Consilieri Locali, pentru abilităţile, proiectele şi ideile mele. Când am semnat adeziunea, am aderat la Statut, principii şi valori, care la acea vreme se respectau, ştiam ce aveam de făcut, lucram la proiecte, toate erau foarte bine puse la punct, iar echipa era una bună. (...) Apoi au apărut baieţii de la Bucureşti şi au reuşit să impună pe lista de la locale un ţepar şi un evazionist, vârf de lance al partidului si s-a rupt tot. Au negociat atât de bine încât au găsit cei mai slabi candidaţi, să fie siguri că Brăila nu câştigă nimic (Nu mai zic, ca încep să dau din casă)”, a mai completat Gălbinaş.

Acesta a mai adăugat că din PNL s-ar fi retras foarte mulţi liberali cunoscuţi, în linişte, unii preşedinţi de organizaţii de cartier.

”În prezent se merge pe «mie ce-mi iese» şi una mai nouă care m-a surprins negativ «votez cum zice şefu ca să nu fiu luat la ochi» (adică pe înţelesul tuturor, luat la ochi de cine conduce acum PNL Brăila sau de cine urmează să conducă). Practic ai două variante, taci şi execuţi sau pleci. Odată cu retragerea din PNL, conform legii, pierderea calităţii de membru duce automat şi la pierderea locului în Consiliul Local. Este dificil să lupţi din opoziţie, să lupţi şi în propriul partid ca să poţi face ce trebuie pentru acest oraş”, a mai spus Gălbinaş.

 

Boboc: «Drum bun!»

 

Contactat de redactorii ”Obiectiv - Vocea Brăilei”, Cătălin Boboc, preşedintele interimar al PNL Brăila, a afirmat că acuzaţiile lui Gălbinaş în legătură cu o eventuală hărţuire din partea sa pentru a-l determina să părăsească partidul nu se justifică. Acesta a afirmat că Gălbinaş a fost invitat să participe în birourile politice în momentul când s-a discutat excluderea şi retragerea sprijinului politic în ceea ce îl priveşte, astfel că numai hărţuire nu poate fi. Boboc a mai spus că Gălbinaş are o atitudine oarecum de ONG-ist şi că deşi acest lucru poate fi lăudabil într-un anumit context, când vine vorba despre o organizaţie cu anumite reguli clare chestiunea se complică şi nu prea funcţionează. Cât despre demisia lui Gălbinaş, Boboc a afirmat: ”Este opţiunea lui, ce să zic: drum bun”!

 

Canciu: «A făcut foarte bine!»

 

La rândul său, Cătălin Canciu a afirmat că nu a făcut niciun fel de presiuni la adresa lui Gălbinaş pentru a pleca din partid, dar cu precizarea că este bine că acesta a luat decizia de a demisiona. Canciu a punctat că Gălbinaş nu a avut o activitate politică la nivelul partidului şi că mereu invoca scuze pentru a nu participa la şedinţele interne. La fel cum nu a participat în campania electorală la nicio activitate. Liberalul a recunoscut că organizaţia municipală a propus excluderea lui Gălbinaş, însă a precizat că decizia fusese aceea de a-l "ierta", cel puţin până la stabilirea unei noi conduceri pline a partidului.

"Eu cred că în fiecare dintre noi există un moment de sinceritate. Probabil a spus: chiar nu îi merit pe oamenii aceştia! Cel mai bine ar fi să îmi dau demisia». Nu mă interesează, dar a făcut foarte bine! Din punctul ăsta de vedere sunt de acord cu dânsul. Dar trebuia să arunce cu noroi fiindcă aşa suntem noi învăţaţi", a declarat Canciu.

Cât despre problemele semnalate la nivelul Liceului "Mihail Sebastian", Canciu a precizat că acestea trebuiesc rezolvate între conducerea instituţiei şi Primărie, iar Inspectoratul nu poate face altceva decât să ofere consiliere şcolii. Potrivit lui Canciu în liceul respectiv funcţionează şi o entitate a Primăriei (nu a specificat care anume), pentru care tot unitatea de învăţământ plăteşte utilităţile, lucru care creează probleme.

Următorul consilier pe lista PNL de la Consiliul Local Municipal este Marian Neguleasă (poziţia 12), agent de pază, însă potrivit lui Cătălin Canciu, nici acesta nu este un personaj care "a fost văzut prea des la partid", astfel că preşedintele interimar al municipalei liberalilor s-a arătat încântat că pe locul 13 se află Petrică Popa (subinginer, pensionar), fost consilier în mandatul trecut, manifestându-şi speranţa că acesta va fi viitorul său coleg în CLM.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

Arbo300x600

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro