Odată cu reunirea lotului Daciei Unirea, fostul căpitan de echipă, Sorin Frunză şi-a luat în primire postul de director sportiv al clubului brăilean. În cariera sa de fotbalist, una impresionantă, Frunză a bifat 510 partide şi a înscris 103 goluri, începând cu Liga a III-a şi terminând cu Liga Campionilor. Mijlocaşul a îmbrăcat tricoul Daciei Unirea în 145 de partide şi a marcat 30 de goluri. Sorin Frunză şi-a început ascensiunea în fotbalul românesc în sezonul competiţional 2000-2001, când, sub bagheta antrenorului Mihai Ciobanu a fost unul dintre artizanii promovării formaţiei Dacia Unirea din Liga a III-a în Liga a II-a. Acum, la 38 de ani, Sorin Frunză este în faţa unei alte mari provocări, în calitate de director sportiv, tot la echipa fanion a Brăilei. Despre toate acestea el a vorbit în cadrul unui interviu acordat în exclusivitate cotidianului "Obiectiv".
- Care a fost motivul care v-a determinat să agăţaţi ghetele în cui?
- Hotărârea aceasta am luat-o în urmă cu două luni, consider că vine un moment în care este bine să te opreşti. În activitatea de performanţă faci multe sacrificii, iar până la 38 de ani consider că organismul meu a fost supus la destule eforturi. Mă gândisem să renunţ la fotbal mai demult, însă după decesul dinamovistului Patrik Ekeng am hotărât să agăţ ghetele în cui.
- Care ar fi primul obiectiv în calitate de oficial al clubului?
- Să creez o punte de legătură între Primăria Brăila şi clubul de fotbal Dacia Unirea. În Brăila lumea este avidă de fotbal, iar suporterii doresc o echipă în primul eşalon. În campionatul trecut noi am demonstrat că fără un buget impresionant, ci doar prin forţa grupului putem să ajungem la un pas de a prinde barajul de promovare. Dacă ne pregătim aşa cum trebuie, din toate punctele de vedere, mă refer la lot şi la buget, cred că în viitorul sezon putem face pasul spre prima ligă. Iar dacă promovăm cu siguranţă că stadionul va fi arhiplin. Când echipa fanion a oraşului a fost în Divizia A media cea mai mare de spectatori se înregistra la Brăila, eu cred că având ajutorul oficialităţilor locale putem reedita acele vremuri.
- Vă veţi implica în formarea lotului?
- Da, împreună cu antrenorul am purtat discuţii cu mai mulţi jucători, avem nevoie de întăriri pentru axul central al echipei. În primul rând căutăm caractere, Dacia Unirea cu astfel de jucători a făcut performanţă în campionatul recent încheiat. Ce să spun, suntem în discuţii cu mai mulţi jucători cu experienţă, vrem să facem o echipă mai bună decât cea de anul trecut.
- S-a concretizat ceva?
- Ne-am înţeles verbal cu doi jucători, dar până nu vor semna nu are rost să le pomenim numele. Până la semicantonamentul care va începe pe 6 iulie sper ca lotul să fie complet.
- Ce alte sarcini aveţi la club?
- Răspund şi de Centrul de copii şi juniori. Aici sarcina mea va fi mult mai grea, pentru că de ani de zile nu prea s-a făcut nimic. Avem foarte mulţi copii talentaţi însă rezultatele se cam lasă aşteptate. Intrăm într-un proces de organizare, eu cred că începând din iarnă putem vorbi despre cu totul alteva şi la acest centru. Voi superviza activitatea fotbalistică juvenilă, iar dacă va fi cazul îmi voi pune treningul şi-i voi antrena. Dacă vrem să creăm un club performant, trebuie să ţinem cont de toate aspectele necesare performanţei.