Skip to main content

Sondajul PSD devine din ce in ce mai putin transparent

PSD Braila si-a stabilit, in mare, toate datele privind viitorul sondaj de opinie in baza caruia isi va desemna candidatul final pentru Primaria municipiului. Desi, teoretic, pe masura ce se iau decizii cu privire la acest sondaj, ar trebui sa aflam mai multe lucruri, conducerea PSD prefera sa pastreze secretul asupra celei mai mari parti a detaliilor legate de institutul care efectueaza cercetarea de piata, pe ce bani, precum si numele posibililor candidati luati in calcul de partid atit pentru sine, cit si pentru formatiunile politice adverse. Presedintele PSD Braila, Gheorghe Bunea Stancu, ne-a informat doar ca din partea fiecarui partid important s-au trecut pe lista, la intrebarile "inchise", cite doi posibili candidati", urmind ca, la intrebarile "deschise'", repondentii sa poata da orice nume doresc: "Ne-am intilnit la Bucuresti cu reprezentanti ai mai multor institute de sondare, am ales unul - n-o sa vi-l spun acum, ca nu am cum - am semnat contractul, am trimis vineri la Bucuresti datele pentru a se forma un esantion din 1024 de subiecti, in functie de virsta, de profesie si de sex. Am mai modificat o parte dintre intrebari si am pus altele, specifice Brailei, sondajul este orientat spre primar, am pus cam de la fiecare partid cite doi candidati, cum ne-am priceput noi acolo si pina la sfirsitul lunii octombrie va fi gata, avem rezultatul. Pina pe 25 octombrie ne dau materialul, in mare parte, urmind ca graficele sa ni le dea pina la sfirsitul lunii octombrie. Rezultatele le vom discuta in Biroul Politic Judetean, dupa care le vom da publicitatii sau nu, dupa cum se va stabili. Eu cred insa ca o sa-l dam publicitatii, pentru ca nu avem nimic de ascuns".
Intrebat citi candidati au fost trecuti in intrebari, din partea PSD, Stancu a raspuns evaziv: "Poate sa fie unul, doi, trei sau cinci. Sint intrebari inchise si altele, deschise. Nu va pot spune decit atit in privinta candidatilor, nu va pot da numele contracandidatilor din celelalte partide, pe care i-am luat in calcul. Nu pot sa va spun nici cit costa, e destul de mult. Oricum, membrii de partid il platesc".
Stancu a mai precizat ca nu si-a inclus numele la nici una dintre intrebarile "inchise", ca posibila optiune pentru cetateni.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

 
 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

Director general: Monica Paraschiv

Director: Silvia Preda

Şef departament publicitate: Sorin Preda

Redactor Şef: Florentin Coman

Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu