Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Somat cu evacuarea, un barbat ameninta cu incendierea

Doi frati incearca sa forteze mina Primariei, pentru a obtine titlu de proprietate pentru un teren viran, ce masoara 315 mp, valoarea acestuia situindu-se in jurul sumei de 31.500 euro. In ciuda tuturor actelor si legilor care dovedesc ca cei doi ocupa ilegal si abuziv spatiul respectiv, fratii Gruzea refuza sa elibereze terenul, amenintind chiar cu sinuciderea. Pe terenul cu pricina s-a aflat, cu citiva ani in urma, punctul de lucru al unei firme de constructii.
"Cind au plecat cei cu santierul de aici, eu am ramas, am turnat ciment, am strins toata mizeria care era aici, incercind sa incropesc o mica gospodarie. Nu avem electricitate si nici apa curenta. Nu i-am cerut primarului ajutor social, nici materiale de constructii. Nu vreau decit sa ne faca acte pe locul asta, unde se afla baraca, sa putem ridica si noi o casa. Am facut masuratorile, cadastrul, tot. Dar primarul nu vrea sa ne faca acte, desi ne incadram la Legea 15/2003", a relatat Virgil Gruzea, revoltat de nedreptatea de care este convins ca i se face.
In afara de cei doi frati si sotiile lor, in baraca mai traiesc si trei minori, dintre care unul in virsta de numai o saptamina. Barbatul a povestit cum, nu numai o data, a platit amenzi date de politisti, pentru ca ocupa ilegal acel spatiu.
In replica, primarul Constantin Sever Cibu a declarat ca cei doi frati nu au nici un drept legal asupra acelui teren. "Ei nu au nici un fel de repartitie pentru acel spatiu. Ba chiar au primit, deja, ordin de evacuare. Primaria nu are cum sa ii ajute. La Legea 15/2003 sint depuse 1.400 cereri, din care au fost solutionate 267, la care se adauga loturile individual determinate de catre solicitanti. Aceste repartitii se fac in ordinea depunerii cererii. Virgil Gruzea a depus cererea abia in luna mai a anului trecut. Si nu este adevarat ca ar locui acolo de 20 de ani", a declarat primarul Cibu.
Virgil Gruzea sustine ca este hotarit ca, in cazul unui raspuns negativ din partea Primariei, sa dea foc familiei sale si lui insusi. Pentru a fi cit mai convingator, acesta ne-a aratat bidonul de 20 litri, in care se afla pregatita benzina. Primarul Cibu considera insa ca nu aceasta este rezolvarea, mai ales ca Gruzea nu are dreptate.
In paralel, Comisia Biroului de Autoritate Tutelara, in urma anchetelor sociale efectuate, a propus ca minorii sa fie scosi din acel mediu, dar cei doi frati au refuzat categoric sa se desparta de copii. "Noi i-am facut, noi ii crestem! Nu am cerut ajutorul nimanui, in ceea ce priveste cresterea copiilor nostri. Si nici nu ii dam sa ni-i creasca statul!", a mai declarat Virgil Gruzea, care a dorit sa sublinieze ca, in cazul in care va fi evacuat, va da foc si propriilor sai copii.

Terenul solicitat de Gruzea, revendicat de fostul proprietar

Ceea ce a omis sa spuna Virgil Gruzea este ca, pentru terenul respectiv exista un dosar la Legea 10/2001 si terenul respectiv este revendicat de vechiul proprietar.
"Desi fratii Gruzea sustin ca locuiesc de 20 de ani in acea baraca ce a apartinut unei societati de constructii, din actele existente la dosar reiese ca Marian Gruzea a devenit cetatean al municipiului Braila cu o luna anterior depunerii cererii, adica in luna aprilie 2005. Totodata, exista si un contract de inchiriere pe termen nelimitat, incheiat cu Costache Gruzea, pe data de 20 aprilie 2005. Ba mai mult, din declaratiile luate vecinilor reiese ca in acea baraca locuiesc, de vreo 4 - 5 ani, doua persoane, adica cei doi frati", a declarat juristul Primariei Braila, Sorina Bosoanca.
Sursa citata a tinut sa sublinieze ca toate aceste terenuri identificate sint verificate la Legea 10/2001 deoarece, sub sanctiunea nulitatii absolute, este interzisa orice operatiune asupra terenurilor revendicate. "Verificind si acest amplasament (cel solicitat de fratii Gruzea - n.r.) la Legea 10, s-a constatat ca este posibil ca terenul pe care dinsii il solicita, sa fie terenul revendicat de o persoana fizica, existind mai multe indicii in acest sens."
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii