Mergi la conţinutul principal

Somaţie rămasă... în aer. ”Braiconf” nu a rezolvat problema de pe faţada dinspre strada Griviţei

* la sfârşitul lunii iulie, Poliţia Locală a somat firma de confecţii ca, în termen de maxim o lună, să îndepărteze glaful metalic care ar putea oricând să cadă peste trecători * luna a trecut, iar pericolul rămâne, trotuarul fiind în continuare blocat cu benzi de plastic

 

 

 

Pe data de 2 august 2022, prin articolul “Pericol tărăgănat, lângă Braiconf”, semnalam faptul că de circa două luni de zile circulaţia pietonilor şi a călătorilor din staţia de autobuz Braiconf era stânjenită de mai multe cadre metalice şi benzi din material plastic menite să fie ocolită o zonă unde putea să cadă un glaf din tablă de la unul din etajele clădirii. Autorităţile locale interveniseră cu doar câteva zile înainte, mai exact pe 29 iulie, când a fost emisă, de către Poliţia Locală, o somaţie către Braiconf prin care firmei de confecţii i se cerea ca în termen de o lună de zile să ia măsuri pentru securizarea zonei şi efectuarea de lucrări de întreţinere şi reparaţii a părţii exterioare a clădirii. În caz contrar urmând a se aplica o amendă între 1.000 şi 2.500 lei.

Zis, dar nu şi făcut, deoarece termenul de o lună stabilit de Poliţia Locală deja a trecut şi nu s-a respectat! De fapt, doar s-a îngrădit mai bine zona, însă pericolul căderii glafului (în dreptul staţiei de pe trotuar sau pe carosabil) se menţine în continuare. Iar o serie de motive invocate în legătură cu amânarea vânzării/mutării sediului SC Braiconf SA nu pot fi o scuză pentru nerespectarea somaţiei amintite, existând în continuare riscul/răspunderea societăţii în cazul unui posibil accident, de nimeni dorit.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro