Mergi la conţinutul principal

Soluția pentru reabilitarea unui drum dintre Surdila Greci și Făurei: «adoptarea» sa ca drum comunal

* problema unui sector de drum cuprins între comuna Surdila Greci și orașul Făurei, aflat într-o stare avansată de degradare, a fost ridicată, recent, de consilierul județean PNL, Alexandru Bucălău * acesta a făcut referire la drumul respectiv ca fiind DJ203, însă președintele CJ Brăila, Francisk Chiriac, a explicat că acel segment nu este drum județean * potrivit șefului CJ, singura variantă pentru a fi reabilitat este transformarea în drum comunal, pentru ca ulterior Consiliul să sprijine un proiect al primăriilor Surdila Greci și Făurei privind refacerea sa

 

Un sector de drum cuprins între comuna Surdila Greci și orașul Făurei, aflat într-o stare avansată de degradare, a stârnit interesul consilierilor județeni. Mai exact, membrii CJ Brăila au aprobat, în cadrul unei ședințe ordinare de luna trecută, un proiect de hotărâre prin care au modificat anexa unei hotărâri mai vechi, din 18 noiembrie 2020, prin care s-a înscris în cartea funciară dreptul de proprietate al Județului Brăila asupra suprafețelor real măsurate, pe tronsoane, a drumului județean: DJ212C - traseul Stăncuța - Dunăre Bac și completarea datelor de identificare, în inventarul domeniului public al județului Brăila. Profitând de moment, chiar dacă nu neapărat legat de acest subiect, consilierul județean PNL, Alexandru Bucălău, a intervenit și a ridicat o problemă privitoare la starea proastă a unui drum cuprins între comuna Surdila Greci și orașul Făurei. Liberalul a precizat că ar fi vorba despre DJ203 însă a fost ulterior corectat de către președintele CJ Brăila, Francisk Chiriac, care a punctat că în prezent acel segment de drum nu este drum județean și ar ține mai mult de localitățile respective.

”Aș vrea să fac o mică paranteză dacă s-ar putea, vizavi de Drumul Județean 203, ce leagă Surdila Greci de Făurei. Dacă am putea cumva ajuta spre reabilitarea acestui drum? Se află într-o stare precară și pe acel drum se duc copiii către școală de la Surdila către Făurei și înapoi”, a semnalat Bucălău.

Președintele Consiliului, Francisk Chiriac, a precizat că singura soluție pentru reabilitarea segmentului de drum respectiv ar fi înscrierea sa ca drum comunal la nivelul Ministerului Transporturilor. Operațiune ce ar fi urmată de un proiect privind reabilitarea demarat de către comuna Surdila Greci și orașul Făurei, la care ar putea contribui prin cofinanțare și Consiliul Județean.

”Era o întrebare mai mult pentru «Diverse», dar vă răspund acum. Acel drum nu este o noutate pentru noi. Și în legislatura trecută l-am avut în vedere, dar nu este catalogat în ansamblul drumurilor județene. Am discutat și cu cei doi primari, pentru că e o porțiune de 1 km pe Surdila Greci și vreo câteva sute de metri pe Făurei, pentru a iniția toate procedurile. Pentru a-l înscrie în drumurile comunale ale Județului Brăila. Și noi, Consiliul Județean, vom ajuta la cofinanțarea acestui drum, să îl facă cât mai repede. Prima oară trebuie catalogat ca Drum Comunal la Ministerul Transporturilor. Să facem toate documentele, pentru că acum el nu există. Apoi vom face toate demersurile pentru a fi reabilitat. Vă spun cu cea mai mare sinceritate, fără falsitate, că dacă ar fi fost înscris în catalogul drumurilor județene, până acum era gata! Ținând cont că noi am avut acord cadru cu o anumită firmă pe doi ani de zile și îl puteam reabilita fără niciun fel de problemă. Dar am zis că asta este soluția. Dacă ne mișcăm foarte repede cu cele două UAT-uri... desigur, ținând cont că se pot mișca lucrurile la minister mai repede... Dacă va fi catalogat ca drum comunal, noi îi ajutăm. Acea porțiune mică de drum poate fi gestionată, și cu ajutorul nostru, dar de către cele două Unități Administrativ Teritoriale”, a explicat Chiriac.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro