Mergi la conţinutul principal

Soluţie de urgenţă pentru distribuţia de apă la Vişani: Încă un puţ forat

Autorităţile brăilene au stabilit că cea mai bună soluţie pentru distribuţia de apă potabilă în comuna Vişani este săparea unui puţ nou. Asta este concluzia la care au ajuns, ieri, preşedintele CJ Brăila, Francisk Chiriac, noul director de la Compania de Utilităţi Publice "Dunărea", Silviu Mangiurea, şi primarul comunei Vişani, Neagu Caraman (PSD), plecând de la ideea că soluţia propusă iniţial, racordarea comunei la reţeaua de apă din oraşul Făurei, ar fi durat mult prea mult. "Discuţia s-a derulat în felul următor: CUP Dunărea a găsit o soluţie să denisipeze unul dintre puţuri sau să sape unul nou. Trebuie făcut ceva rapid pentru a avea presiune şi apă acolo. Asta în condiţiile în care mulţi oameni din comună s-au plâns din pricina presiunii scăzute a apei şi a faptului că se distribuie raţionalizat. Domnul primar din Vişani şi directorul de la CUP au căzut de acord pentru soluţia asta rapidă. Totodată, pentru apa potabilă rămânem în continuare pe proiectul POIM (n.r. - Programului Operaţional Infrastructură Mare 2014-2020, program care cuprinde şi Masterplanul de Transporturi), ca să nu îl mai schimbăm. Nu ne mai complicăm. Dacă făcea CUP Dunărea toată investiţia acum pe partea asta, am fi retras întregul segment Galbenu - Jirlău - Vişani din proiectul POIM", a declarat Chiriac. Sursa citată a punctat că nu şi-ar fi dorit să mai sape încă un puţ, însă a înţeles că aceasta este cea mai bună soluţie de moment şi cea mai puţin complicată.
"CUP Dunărea şi Unitatea Administrativ Teritorială (UAT) Vişani sunt în asociere. Pentru partea de presiune se va ocupa CUP Dunărea, iar pentru apă potabilă mergem mai departe pe partea de proiect POIM, pe faza a doua. Am urmat o soluţie logică. Despre cât va dura până vor săpa puţul? Eu le-am spus să o rezolve «ieri». În privinţa distribuţiei de apă potabilă, acum suntem în faza de proiecţie. Efectiv, lucrările or să înceapă peste un an, un an şi jumătate, maxim doi. Pentru că durează, cu faza de proiectare, faza de licitaţie", a mai completat şeful CJ Brăila.

Caraman, mulţumit de soluţia CUP Dunărea

Primarul comunei Vişani, Neagu Caraman, s-a arătat destul de încântat de ideea că nu va mai trebui să dea apă cu porţia oamenilor. Acesta a susţinut că în urma discuţiilor purtate cu şeful CJ Brăila, dar şi cu noua conducere a CUP Dunărea a înţeles că săparea unui nou puţ este cea mai bună variantă în acest moment. "Este ok pentru că modul de punere în aplicare la cel de-al doilea plan pe care îl aveam noi cu apa potabilă - deşi se va derula cu siguranţă -, era ceva de durată. Nouă ne trebuie o intervenţie rapidă, pentru că nu e de joacă. Nu avem debit, nu au oamenii apă. Pot fi şi altfel de urgenţe. Ferească Dumnezeu! Incendii şi alte probleme. Din experienţa pe care o am cu puţurile forate ar trebui să se rezolve în şapte zile. Urmează ca după aceea, procedura să se deruleze mai departe şi să avem şi apă potabilă. CUP Dunărea va săpa pe bani proprii. Pentru apă potabilă e proiect european, dar e de durată, poate să fie vorba de câteva luni, ori oamenii nu pot aştepta atât, stând fără apă la capacitate normală până atunci", a precizat primarul din Vişani.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro