Soluţia definitivă. Ofiţerul Iorga rămâne sub control judiciar | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal

Soluţia definitivă. Ofiţerul Iorga rămâne sub control judiciar

Ieri, judecătorii Curţii de Apel Galaţi au decis ca ofiţerul Ionel Iorga să fie cercetat sub control judiciar. Instanţa superioară a respins contestaţia formulată de DNA împotriva măsurii dispuse de Tribunalul Brăila, care a înlocuit arestul la domiciliu în cazul lui Iorga. "Respinge ca nefondată contestaţia formulată de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie - DNA - Serviciul Teritorial Galaţi împotriva încheierii din 26.01.2016 pronunţată în dosarul nr. 2663/113/2015/a4 al Tribunalului Braila. Cheltuielile judiciare rămân în sarcina statului. Definitivă", este soluţia pronunţată în şedinţă publică, pe 2 februarie, de CA Galaţi. 

Reamintim că fostul şef al Judiciarului de la Municipiu a fost acuzat de DNA Galaţi, în noiembrie 2015, de abuz în serviciu şi imixtiune în actul de cercetare penală. Procurorii au cerut arestarea preventivă, dar instanţa a dispus arestul la domiciliu. Abia la sfârşitul lunii ianuarie instanţa a decis înlocuirea măsurii preventive.
Ofiţerul brăilean de poliţie judiciară a fost trimis deja în judecată sub patru capete de acuzare: abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, şantaj, abuz în serviciu şi sustragere sau distrugere de probe ori înscrisuri.
Potrivit dosarului penal ajuns pe rolul instanţei de judecată, în perioada octombrie - decembrie 2013, profitând de funcţia sa de şef al Biroului Investigaţii Criminale din cadrul Poliţiei Municipiului Brăila, cms. şef Ionel Iorga ar fi exercitat "demersuri abuzive de imixtiune în activitatea de cercetare penală derulată de către subalternul său Petrof Vasile, subcomisar pe poliţie". Iorga i-ar fi cerut subalternului său să-i determine pe doi făptuitori dintr-un dosar să-i plătească suma de 1.100 lei, folos necuvenit, unui fost poliţist (B.G.) "cu care a fost coleg de serviciu şi cu care se afla în relaţii personale apropiate". Fostul poliţist era parte vătămată în dosarul instrumentat de subcomisarul Petrof. Procurorii anticorupţie mai susţin că Iorga ar fi refuzat să înainteze dosarul la Parchet cu referatul întocmit de Petrof, cu propunere de neîncepere a urmăririi penale (NUP), ba chiar a extras fără acceptul scms. Petrof, în noiembrie 2013, referatul cu propunere de clasare a cauzei.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053, 0740-080289
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro