Mergi la conţinutul principal

Solidaritate.15 familii de preoți cu mulți copii, ajutate de Centrul Eparhial

* preoții și familiile acestora au primit suma totală de 32.600 lei, provenită din Fondul „Păstorul cel Bun” și CAR Cler * în săptămâna 4-10 mai 2020, Arhiepiscopia Dunării de Jos a oferit ajutoare de 169.502 lei pentru 1.375 de persoane

 

Dovadă de omenie și de solidaritate creștină față de preoții care, din pricina crizei generată de pandemia de coronavirus, nu și-au putut lua salariile, în condițiile în care autoritățile au fost nevoite să închidă lăcașurile de cult și să le interzică credincioșilor să se apropie de biserici.

Potrivit Biroului de Presă al Arhiepiscopiei Dunării de Jos, în perioada 4-10 mai 2020, la iniţiativa şi cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Casian, Centrul Eparhial a oferit din Fondul „Păstorul cel Bun” şi de la CAR Cler, suma totală de 32.600 lei „pentru 15 preoţi şi pentru familiile acestora, a căror situaţie materială este precară, aflându-se în imposibilitatea de a-şi lua salariul, unele dintre acestea având mulţi copii”. Totodată, în ziua de 8 mai 2020, a oferit Arhiepiscopiei Chişinăului, Episcopiei de Bălţi şi Episcopiei Basarabiei de Sud, din Republica Moldova, o donaţie de 14.300 lei, constând în 1.500 măşti de protecţie, 150 de viziere şi 600 de perechi de mănuşi chirurgicale.

Nu au fost singurele fapte bune săvârșite de Biserică. În săptămâna 4-10 mai 2020, Arhiepiscopia Dunării de Jos, prin parohiile din județele Brăila și Galați, a oferit ajutoare de 169.502 lei pentru 1.375 de persoane.

Parohia „Naşterea Domnului” din Bariera Călărașilor a continuat să ofere, zilnic, hrană caldă pentru 180 de nevoiași - asistaţii sociali ai parohiei şi ai Centrului de găzduire în regim de urgenţă din cartierul Vidin. De asemenea, Parohia „Sf. Arhangheli Mihail și Gavriil”, prin cantina „Sf. Vasile cel Mare”, a oferit masa de prânz la domiciliul a 30 familii nevoiaşe. Parohia „Sf. Filofteia” din cartierul Nedelcu P. Chercea a oferit hrană caldă pentru alți 23 de săraci, iar Cantina „Sf. Cuv. Casian” a oferit hrană caldă pentru 50 asistaţi social. În aceeași săptămână, Parohia „Buna Vestire” (Biserica Greacă) a oferit hrană caldă pentru 40 de persoane, iar Parohia „Sf. Dumitru” - Brăiliţa i-a ajutat cu alimente pe alți 12 nevoiași.

Tot în perioada 4-10 mai 2020, Parohia Ţibăneşti II, prin preotul paroh, a sprijinit o familie greu încercată, cu 7 copii cărora le-a ars casa (și cărora, cu ajutorul credincioșilor, le contruiește o casă nouă), iar Parohia Gropeni II a oferit îmbrăcăminte şi lenjerii de pat pentru 10 persoane nevoiaşe. Nu în ultimul rând, Parohia Scărlăteşti, județul Brăila, a donat alimente neperisabile pentru cinci persoane nevoiaşe din localitate.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro