Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Solicitantii de echipamente si instalatii de muls subventionate au dat navala la Directia Agricola

Astazi este ultima zi in care crescatorii de animale pentru lapte mai pot solicita echipamente si instalatii pentru muls subventionate de stat. Si in acest caz, fermierii nostri s-au trezit pe ultima suta de metri, astfel incit, de citeva zile, holurile Directiei pentru Agricultura si Dezvoltare Rurala (DADR) sint pur si simplu sufocate de numarul mare de solicitanti. Saptamina aceasta au fost depuse 70 de dosare, 15 fiind inregistrate ieri. In total, DADR a primit 104 dosare, din care 102 au fost depuse de crescatorii particulari de vaci de lapte, iar doua - de asociatii ale crescatorilor.
Au fost solicitate 2 standuri de muls mecanic, 2 analizoare de lapte, 2 tancuri de racire de mare capacitate, 81 de grupuri individuale de muls, 41 de tocatori de furaje, 13 motocositoare, 34 generatoare electrice si 31 de tancuri de racire de capacitate redusa.
Suma alocata judetului nostru este de 802.951 lei (8,03 miliarde de lei vechi). Valoarea subventiei este de 60% din pretul de achizitie al
utilajului, inclusiv TVA.
Producatorii persoane fizice trebuie sa faca dovada ca detin minim 3 capete vaci de lapte ori 15 capete ovine sau caprine si minim 2 ha teren agricol.
Conform actului normativ, producatorii persoane fizice pot achizitiona grupuri individuale de muls, generatoare de curent electric cu putere pina la 5 KW, motocositoare si tocatori pentru furaje. Proprietarii persoane fizice care detin minim 12 vaci de lapte pot achizitiona si tancuri de racire cu o capacitate de 500-2.000 litri. Asociatiile pot achizitiona tancuri de racire a laptelui cu capacitati cuprinse intre 1.000 si 5.000 litri, standuri de muls mecanic si analizoare de lapte.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii