Mergi la conţinutul principal

Sofia ia măsuri faţă de valul de refugiaţi

Totodată, echipe mixte de poliţişti bulgari şi unguri patrulează frontierele Ungariei cu Serbia. Măsura a fost luată ca urmare a arestării a trei cetăţeni bulgari, bănuiţi că ar fi implicaţi într-o reţea de trafic de imigranţi şi care au abandonat pe marginea unei autostrăzi din estul Austriei un camion frigorific în care au fost descoperite cadavrele a 71 de refugiaţi, cel mai probabil sirieni.
În plus, patrule mixte ale poliţiei şi jandarmeriei efectuează controale pe toate şoselele din sudul Bulgariei care duc la graniţa cu Turcia, fiind amplasate posturi de control atât în oraşele şi staţiunile frecventate de turişti în timpul verii, precum Sozopol, Ahtopol, Simeromeţ, Lozeneţ şi Rezovo, aflate toate la Marea Neagră, precum şi în împrejurimi.
Autorităţile bulgare s-au confruntat cu dublarea numărului de imigranţi, comparativ cu anul trecut. Potrivit agenţiei de stat pentru refugiaţi, din ianuarie aproape 10.000 de persoane au cerut azil în Bulgaria şi se aşteaptă să se ajungă la 13.000 de solicitanţi de azil până la sfârşitul anului. Imigranţii care cer azil în Bulgaria provin în principal din Siria şi Irak.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro