"Noua lege a educaţiei nu a reuşit să înlăture sau să amelioreze carenţele sistemului de învăţământ, dimpotrivă, a bulversat sistemul şi a amplificat nemulţumirea salariaţilor, părinţilor şi elevilor, din cauza inexistenţei actelor administrative subsecvente Legii Educaţiei Naţionale. Este necesară alocarea unui procent de minim 6% din PIB, pentru finanţarea învăţământului, aşa cum prevede Legea Educaţiei Naţionale, pentru că reformarea învăţământului nu se poate face fără resurse financiar", spun cei de la FSLI .
Sindicaliştii solicită adoptarea de urgenţă a unui act normativ care să permită deblocarea posturilor vacante şi ocuparea acestora. Ei îi cer premierului Emil Boc, într-o scrisoare deschisă, să emită hotărârea de guvern privind sectoarele de activitate la nivelul cărora se negociază contractele colective de muncă, pentru a putea începe negocierea unui nou contract colectiv de muncă la nivelul învăţământului.
Acţiunile de protest au loc în Constanţa, Gorj, Dolj, Bacău, Vrancea, Neamţ, Buzău, Harghita, Călăraşi, Maramureş, Prahova şi Bihor.