Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Social-democratii braileni se leapada de PNL

Presedintele PSD Braila, Gheorghe Bunea Stancu, neaga faptul ca ar exista vreo intelegere intre organizatia sa si PNL, asa cum a declarat, recent, consilierul judetean PNL Adrian Ritzinger. Stancu a explicat, intr-o conferinta de presa, ca este aberant sa se vorbeasca despre o astfel de intelegere, inainte de alegeri, dat fiind ca fiecare partid este interesat sa cistige cit mai mult, nu sa imparta voturile cu altii. Stancu a negat si zvonurile cu privire la faptul ca s-ar fi inteles cu presedintele liberal Constantin Cibu, astfel incit primul sa revina in scaunul de presedinte al CJ, iar cel de-al doilea, in cel de primar: "Nu exista nici un fel de intelegere pre-alegeri cu PNL si nici cu vreo alta formatiune politica. Fiecare doreste sa cistige cit mai mult si sa-si adjudece functia de primar, normal. Daca discutam despre colaborari, au fost colaborari in perioada 2004 -2008, in interesul agendei publice a Brailei, am sustinut proiecte comune, au fost intelegeri pe diverse puncte. Nici logic si nici faptic nu putem face vreo intelegere preelectorala. Dupa alegeri, e altceva, o sa incercam sa facem intelegeri cind va fi vorba de alegerea presedintelui si a vicepresedintilor CJ, dar e altceva". Intrebat daca a perfectat macar vreun pact de neagresiune cu PNL-ul pentru perioada de dinainte de alegeri, Stancu a negat hotarit: "O sa va convingeti singuri ca, in ceea ce ma priveste, voi aduce in fata opiniei publice lucrurile care sint in neregula. Ca eu, in anii astia, am stat in Palatul Administrativ, nu in alta parte si stiu ce se intimpla acolo. Hai sa ne gindim ca, pina una-alta, PNL a luat 10% si noi stam unde stam, cum a demonstrat votul la europarlamentare! Si n-o sa stam cu miinile in sin cind e vorba de inca patru ani de mandat si n-o sa avem scrupule sa atacam pe unul sau pe altul, pentru ca trebuie sa aratam opiniei publice care este adevarata fata a celor care au fost pe o functie publica. Ma refer strict la partea administrativa, nu la viata privata a acestora. Eu nu stiu cu cine a facut PNL-ul o astfel de intelegere, cu mine n-au facut-o si, in general, eu nu fac intelegeri in nume propriu, ca asta nu e partidul lui Stancu de la Tichilesti, se iau decizii comune. Sa fiti siguri ca la Primarie va fi o lupta acerba si la presedintia CJ, la fel. Asta isi doresc ei, poate. Dupa alegeri, putem discuta inclusiv cu PDL-ul".
Stancu a admis ca, personal, il intereseaza inca un mandat ca presedinte al Consiliului Judetean, precizind insa ca va fi si ultimul sau mandat: "In principiu, ma intereseaza sa mai ocup patru ani acest fotoliu, sa continui ce am inceput, dar daca il voi cistiga, cu siguranta va fi ultimul mandat. Parerea mea este ca trebuie sa mai lasi locul si la altii, care vin din urma cu alte idei".
Presedintele organizatiei municipale PSD Braila, Mihai Tudose, considera ca liberalii joaca bine din punct de vedere politic, atunci cind lanseaza pe piata astfel de informatii, privind o intelegere intre ei si PSD: "Ei joaca bine, de genul “toata lumea ma sprijina pe mine, si-au dat seama ce bun sint eu, Cibu si vor merge toti cu mine!”. Greseala fabuloasa, noi sintem de cu totul alta opinie. O sa vada Cibu ce mult sprijin o sa primeasca de la noi, in campanie! Daca era un primar de care sa fi fost mindri ca a facut ceva, poate se putea gindi ceva de genul “Mai, e bun, stie ce face pe lumea asta, are proiecte importante...”. Dar nimic! Schimbat piatra pe o strada si bordurile, pe alta. Mari realizari in mandatul sau!".
Precizam ca Ritzinger a produs stupoare chiar in rindul propriilor colegi prezenti la conferinta de presa, cind a slobozit "pasarica" privind intelegerea intre PNL si PSD. Intrebat daca aceasta colaborare este valabila si la alegeri, acesta a negat, asa cum a negat si zvonurile cu privire la faptul ca Stancu si Cibu s-ar ajuta intre ei, sa-si pastreze si dupa alegeri pozitiile pe care le ocupa in prezent.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii