Mergi la conţinutul principal

Soţul Alinei Gorghiu, audiat la DNA. Cu un proces s-ar putea alege însă Ponta

Fostul ministru delegat pentru Relaţia cu Mediul de Afaceri în Guvernul Ponta I, Lucian Isar, s-a prezentat, miercuri dimineaţă, la DNA. La intrarea în sediul DNA, Lucian Isar nu a dorit să facă declaraţii presei.
Victor Ponta, însă, a şi venit cu propria acuzare, pe pagina sa de Facebook: „Lucian Isar a cerut avantaje personale de la un mare investitor american în schimbul sprijinului pentru implementarea unui proiect important în România", a scris fostul premier, la scurt timp după ce fostul ministru a fost audiat la DNA, potrivit TVR.
„Nu cunosc în mod evident motivele chemării de azi la DNA / pot însă să spun că în aproape patru ani de Prim-Ministru a fost o singură ocazie în care am primit direct informare de la instituţiile specializate ale statului despre o tentativă clară de corupţie din partea unui ministru - Lucian Isar (care a cerut avantaje personale de la un mare investitor american în schimbul sprijinului pentru implementarea unui proiect important în România)! Atunci i-am spus imediat şi lui Crin Antonescu de situaţie şi a înţeles - în câteva ore l-am înlocuit pe Isar cu Mihai Voicu / probabil că cei care m-au informat pe mine au sesizat şi DNA. Din păcate există şi astfel de oameni", a scris Victor Ponta pe pagina personală de Facebook.

Un proces în plus pentru Ponta

„Probabil că se simte exclus din dezbaterea publică, iar prezenţa mea la DNA, în calitate de martor, la o plângere pe care am formulat-o, i-a oferit pretextul de a mai arunca nişte mizerii în spaţiul media. Sau a reacţionat, preventiv, panicat. Nu ştiu şi nici nu mă interesează resorturile minciunilor sale. Îl anunţ pe tânărul calomniator că va trebui să apară în faţa instanţei, deoarece îl voi acţiona în justiţie. Oricum are deja experienţă cu instanţele. Un drum în plus sau în minus la tribunal nici nu va conta pentru domnia sa", a declarat Lucian Isar pentru Mediafax, ca răspuns la declaraţiile fostului premier.
Potrivit unor surse judiciare citate de Agerpres, Isar a fost citat ca martor într-un dosar privind fapte de corupţie.

Crin Antonescu: Victor Ponta nu mi-a arătat nicio informare

Pe de altă parte, fostul preşedinte al PNL Crin Antonescu a declarat miercuri, pentru Agerpres, că fostul premier Victor Ponta nu i-a arătat nicio informare în legătură cu Lucian Isar şi că a formulat doar acuzaţii.
Antonescu a precizat că Isar a fost înlocuit la acea dată din Guvern din motive politice, nefiind agreat de Ponta.
„Îmi amintesc foarte bine că domnul Ponta nu a avut (...) o bună colaborare cu domnia sa, nu l-a agreat. Nu ştiu care sunt motivele. A insistat pentru schimbare. Este adevărat că, la un moment dat, a formulat asemenea acuzaţii, mi-a spus mie că asta consideră domnia sa că s-a întâmplat. Nu mi-a dat niciun indiciu, nu mi-a spus, cu atât mai puţin nu mi-a arătat că este vorba de vreo informare din partea unei instituţii a statului. Pur şi simplu, acuzaţii", a explicat senatorul PNL.
El a adăugat că, la acea dată, i-a spus lui Victor Ponta că fără dovezi temeinice acuzaţiile nu pot fi luate în serios.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

Arbo300x600

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro