Mergi la conţinutul principal

Soţia poliţistului comunitar din Lanurile, ucis şi tranşat, este liberă

suspectă de crimă, Mariana Lupu, de 34 de ani, a contestat măsura arestului preventiv dispusă de Tribunalul Brăila în data de 22 octombrie • la Curtea de Apel Galaţi s-a admis contestaţia inculpatei şi s-a revocat măsura arestării preventive • magistraţii au dispus punerea în libertate a inculpatei Lupu Mariana de sub puterea mandatului de arestare preventivă

 

Acuzată de comiterea unei crime oribile, urmată de tranşarea cadavrului, inculpata Mariana Lupu, din localitatea Lanurile, a reuşit să îşi recapete libertatea.

La data de 22 octombrie, femeia de 34 de ani a fost arestată preventiv, pentru infracţiunile de omor în condiţii de violenţă în familie şi profanare de cadavre. Ea a ajuns în spatele gratiilor, însă a contestat măsura arestului şi dosarul a ajuns la instanţa superioară, respectiv Curtea de Apel Galaţi. Vineri, aici s-a judecat cauza şi s-a dat o soluţie suprinzătoare: femeia acuzată de crimă a fost pusă în libertate. “Admite contestaţia formulată de inculpata Lupu Mariana împotriva încheierii de şedinţă din 22.10.2018 a Tribunalului Brăila. Desfiinţează în totalitate încheierea de şedinţă contestată şi în rejudecare: Respinge, ca nefondată, propunerea formulată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Brăila privind arestarea preventivă a inculpatei. Revocă măsura arestării preventive dispusă faţă de Lupu Mariana în prezenta cauză. Dispune punerea în libertate a inculpatei de sub puterea mandatului de arestare preventivă emis de Tribunalul Brăila, dacă nu este arestată în altă cauză.  Definitivă”, este soluţia pronunţată în camera de consiliu, la data de 26 octombrie.

După cum v-am informat, în week-end-ul 20-21 octombrie o descoperire macabră a fost făcută de familia unui bărbat din localitatea Lanurile, dat dispărut de soră şi despre care soţia a spus că a plecat la muncă peste hotare. Trecuseră aproape doi ani, de când Mihalache Lupu, de 56 de ani, era de negăsit.

Familia bărbatului a decis să meargă pentru a face curăţenie în casa rămasă nelocuită, întrucât soţia plecase şi ea de acolo. Părţi din trupul bărbatului au fost găsite îngropate în curte, altele ascunse în casă, iar capul era ascuns în podul casei. În plus, hainele bărbatului, actul de identitate şi telefonul au fost găsite în wc-ul din curte. În urma anchetei efectuate, s-a stabilit faptul că suspecta de crimă este chiar soţia bărbatului, Mariana.  “Femeia, în vârstă de 34 de ani, este bănuită că în cursul lunii decembrie 2016, şi-ar fi ucis soţul, după care i-ar fi dezmembrat cadavrul. În cauză se continuă cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de omor în condiţii de violenţă în familie şi profanare de cadavre, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Brăila”, a declarat Laura Belciugan, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Brăila, după ce acuzata a fost reţinută.

Femeia a fost arestată preventiv, pentru 30 de zile, de judecătorii Tribunalului Brăila, dar a susţinut tot timpul că este nevinovată. Oamenii din localitate o bănuiesc tot pe ea de comiterea crimei, însă sunt convinşi că a avut un complice. Femeia a reuşit acum să scape de arest. Aşteptăm motivarea soluţiei de la Curtea de Apel Galaţi pentru a vedea ce i-a determinat pe judecători să o lase în libertate pe brăileanca acuzată de crimă.

Vom reveni.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro