SNIF tinteste spre un profit de 280.000 euro | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal

SNIF tinteste spre un profit de 280.000 euro

La aproape 4 ani de la reorganizarea Societatii Nationale de Imbunatatiri Funciare (SNIF) SA, cind din aceasta unitate s-a desprins Administratia Nationala a Imbunatatirilor Funciare (ANIF), SNIF continua sa inregistreze profit. Rezultatele financiare aferente anului trecut indica un profit net de circa 3,5 miliarde de lei vechi raportat la o productie realizata de circa 98 miliarde de lei vechi.
"SNIF isi desfasoara activitatea in domeniul imbunatatirilor funciare, avind ca obiect principal de activitate executarea de lucrari si prestari de servicii in domeniu, catre ANIF, Organizatiile de Imbunatatiri Funciare si alti terti beneficiari care desfasoara activitati de imbunatatiri funciare. Dupa o perioada foarte grea derulata imediat dupa divizare, cind unitatea a avut de achitat datoriile pe care le-a preluat odata cu reorganizarea, lucrurile au inceput sa mearga mai bine. Anul trecut a fost incheiat cu profit si pentru anul curent este programat prin bugetul de venituri si cheltuieli tot un rezultat pozitiv, insa aproape de trei ori mai mare decit anul trecut. Concret, a fost estimat un profit de circa 10 miliarde de lei vechi la o productie de 100 miliarde de lei vechi", ne-a declarat Eugen Vorel, seful Centrului Zonal "Dunarea de Jos" Braila al SNIF. El a explicat ca se bazeaza in continuare pe colaborarea cu ANIF dar si cu organizatiile utilizatorilor de apa care, deocamdata, doar in numar mic apeleaza direct la serviciile SNIF Braila. "Dintre cele circa 80 de OUAI care fiinteaza la nivel local noi avem relatii contractuale directe cu doar circa 25 de astfel de organizatii. De aceea ne-am propus sa atragem si alte OUAI, cu atit mai mult cu cit si pentru acest an sint alocate sume importante pentru realizarea de investitii in retelele de irigatii", a mai spus Vorel.
Conform legii de organizare, actualul SNIF a ramas cu un volum restrins de activitati - realizarea de lucrari si proiecte de specialitate, exploatarea, intretinerea si repararea lucrarilor de irigatii si desecari-drenaje prin pompare, situate pe amenajarea interioara - pe baza de contract de prestari de servicii incheiat cu ANIF. Prin reorganizare, circa 85% din activitate a fost preluata de ANIF, noua SNIF raminind in dotare doar cu sectiile mecanice, cu utilajele si cu mijloacele de transport necesare, cele mai importante lucrari - combaterea eroziunii solului, desecari, irigatii, indiguiri - raminind in administrarea ANIF. Mai mult, pe linga faptul ca a primit doar citeva activitati, noua SNIF a preluat toate datoriile societatii vechi, drept pentru care luni intregi dupa divizare, s-a confruntat cu grave probleme financiare si cu proteste sindicale.

Atelierul turnatorie si Sectorul mecanic, "masinile de facut bani" pentru SNIF Braila

Asa cum a subliniat conducerea SNIF "Dunarea de Jos" Braila, unul dintre punctele cu potential de dezvoltare din cadrul societatii este sectorul mecanic, atelierul din Braila fiind cel mai performant din toata reteaua SNIF. Un alt punct forte este turnatoria, printre putinele din tara care au supravietuit divizarii. "Aceste sectoare au nevoie de investitii pentru a creste productivitatea. Chiar si in actualele conditii se reusesc performante, fapt ce dovedeste ca exista potential de dezvoltare ce ar trebui exploatat. Consider ca investitii de circa 20 miliarde de lei vechi in modernizari ar conduce la imbunatatirea considerabila a indicatorilor economico-financiari", a punctat sursa citata.
La acest moment, atit in atelier cit si in turnatorie, se lucreaza la foc continuu. Oferta sectiei mecanice cuprinde: turnare piese fonta cenusie, prelucrari prin aschiere de orice tip, confectii metalice, cromare dura, placari cu materiale plastice, vulcanizari si confectii de articole din cauciuc, reparatii pompe orizontale si verticale de orice tip, executie pompe tip RDN, confectii si reparatii instalatii hidromecanice. Pe partea de servicii electrice, oferta SNIF cuprinde: rebobinat electromotoare 0,1 - 320KW; confectii tablouri electrice tip casnic si industrial; executat instalatii electrice tip casnic si industrial; verificari PRAM autorizate; reparatii si verificari AMC, electrice si presiuni prin laboratorul propriu autorizat, reparat grupuri de sudura, grupuri electrogene, convertizoare, transformatoare de sudura, pompe EPET.
De subliniat este ca SNIF mai ofera la capitolul servicii si reparatii auto utilaje si inchirieri de utilaje parcul aflat la dispozitie cuprinzind printre altele macarale de la 5 pina la 18 tone, trailere de 40 pina la 60 tone, un grup electrogen 125 KVA, excavator S1202, draglina DHM 1800, buldozer S650 si S1500, remorcher fluvial, tractoare si utilaje terasiere.
SNIF Braila are in prezent circa 120 de salariati care s-au asociat pentru a participa ca ofertanti la viitoare privatizare a companiei.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro