Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Slujba pentru ploaie

Se roaga la Dumnezeu, pentru un strop de apa. Disperati ca seceta prelungita le distruge culturile si le omoara cu zile animalele, satenii din localitatea Latinu s-au adunat, la finele saptaminii trecute, in mijlocul cimpului, ca sa se roage pentru ploaie. Ei s-au rugat la icoana facatoare de minuni a Maicii Domnului, adusa special de la manastirea Adam, din judetul Galati. Oamenii povestesc ca icoana este adusa la Braila ori de cite ori, ramasi fara nici o speranta ca o ploaie binefacatoare le va salva culturile, ei cer sa se faca slujbe pentru a solicita ajutorul Celui De Sus. Slujba a avut loc in aer liber, in mijlocul cimpului, acolo unde apa este cea mai necesara. Toata suflarea satului s-a adunat, cu mic cu mare, cu credinta in puterea icoanei, iar unii dintre tarani si-au adus in carute bidoane cu apa, care a fost sfintita de preoti. "Ni s-au uscat cimpurile, daca s-a suparat Dumnezeu pe noi, ca sintem rai! Numai rugaciunile ne mai pot ajuta. Am auzit si noi de la bunicii nostri, de la batrini, ca ei ieseau cu icoanele pe cimp, faceau rugaciuni si ploua in urma lor, dar acuma, ce-o vrea Dumnezeu!", ne-a spus un satean. "Am venit ca sa ploua, sa ne dea Dumnezeu ploaie, ca ni s-au uscat toate in cimp! N-a mai fost de zeci de ani seceta atit de mare. Prin '47 parca a mai fost asa ceva", ne-a spus o batrinica.
Dupa invocarea milei dumnezeiesti, in iertarea pacatelor si oprirea urgiei provocate de seceta, satenii au mers in procesiune pina la biserica din sat, unde a avut loc o noua slujba. Oamenii spun ca numai la Dumnezeu le mai este speranta, pentru a nu ramine saraci lipiti, cu recoltele distruse si animalele, moarte de foame.
Iar Dumnezeu le-a auzit ruga, dupa saptamini de arsita, in sfirsit, simbata, in tot judetul a plouat. Micile stricaciuni cauzate de furtuna sint nimic pe linga marea binecuvintare pe care ploaia a adus-o cimpurilor pirjolite.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii