Mergi la conţinutul principal

Slujba de "Inaltarea Sfintei Cruci", la Penitenciarul de la Tichilesti

Ieri, la Penitenciarul de Minori si Tineri de la Tichilesti a fost organizata o expozitia de desene pe teme religioase, care a reunit 200 de lucrari. Dintre acestea, cele mai bune lucrari au fost premiate, dupa cum a relatat instructorul de educatie pentru resocializare din cadrul Biroului de Reintegrare Sociala, Titi Mircea, care a organizat aceasta actiune.
Pe linga desene, au fost expuse si cele mai bune icoane realizate - din materiale reciclabile - de minori si de catre tinerii detinuti, sub indrumarea instructorilor de educatie Iulian Stroe si Viorel Cotet.
Potrivit declaratiei psihologului unitatii, Sita Popa, care a coordonat atit concursul, cit si expozitia de desene si icoane, "tot mai multi dintre detinuti si-au manifestat interesul pentru aceasta actiune si au dorit sa participe fie cu desene, fie cu icoane".
Totodata, parintele capelan Sorin Plesa a oficiat Sfinta Liturghie cu ocazia sarbatorii crestine de ieri. El a explicat tinerilor care au participat la slujba semnificatia acestei sarbatori importante din viata crestinului ortodox.
Demn de remarcat este faptul ca tinerii au realizat cu rabdare si cu multa migala cruciulite, care au fost sfintite tot ieri, de catre preotul Sorin Plesa, in Capela unitatii. Dupa slujba de sfintire, cei care le-au confectionat le-au oferit atit colegilor, cit si cadrelor din penitenciar. "Scopul activitatii «O cruciulita pentru fiecare crestin» a fost acela ca tinerii sa simta bucuria de a darui, caci din a darui se naste nadejdea de a dobindi. Crucea este dragostea lui Dumnezeu fata de om si simbol al biruintei vietii asupra mortii. Cruciulitele oferite de ei sint semne de-ntarire a nadejdii in iubirea lui Hristos, celui care sa afla in temnita: «In temnita am fost si ai venit la Mine!»", a relatat preotul capelan Plesa, care a subliniat ca Tooby-Marian Tackacs, Robert Nistor, Razvan Stinga si Szkipala Ioan au confectionat si au daruit cele mai frumoase cruciulite, cei patru urmind sa primeasca recompense.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu