Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Slobodan Milosevici va fi inhumat in parcul de pe o proprietate a familiei

Consiliul municipal al orasului Pojarevat si-a dat acordul, in cadrul unei reuniuni de joi, pentru ca funeraliile fostului presedinte iugoslav Slobodan Milosevici sa aiba loc in parcul de pe o proprietate a familiei, transmite AFP.
Decizia a fost aprobata de 36 de consilieri municipali din totalul de 68. O coalitie compusa din Partidul Socialist (SPS) al lui Milosevici si Partidul Radical (SRS, ultranationalist) detine puterea locala locala la Pojarevat.
Toate partidele din coalitia guvernamentala a premierului Vojislav Kostunita si presedintelui reformator sirb Boris Tadici, au refuzat sa participe la reuniunea Consiliului municipal care a inceput cu un minut de reculegere in memoria lui Milosevici.
"Aceste funeralii sint de o mare importanta, este o ocazie pe care Pojarevat nu trebuie sa o rateze", a declarat primarul orasului, socialistul Ivan Grubetici.
Consiliul local a decis, de asemenea, sa contribuie la finantarea ceremoniei.
Incepind de joi dupa-amiaza, sicriul va fi expus la Belgrad la Muzeul Revolutiei.
O ceremonie de adio va fi organizata simbata la prinz (ora 13, ora Romaniei) in fata Parlamentului Serbiei-Muntenegru de la Belgrad, apoi trupul va fi transportat la Pojarevat. Trupul lui Slobodan Milosevici va fi expus pentru scurt timp in cladirea primariei orasului, simbata, apoi va fi transportat la proprietatea familiei.
Slobodan Milosevici a fost gasit mort, simbata, in celula sa de la centrul de detentie al Tribunalului Penal International de la Haga, unde era judecat pentru genocid, crime de razboi si crime impotriva umanitatii. Locul unde urma sa fie inmormintat fostul presedinte iugoslav a facut obiectul unei controverse.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii