Mergi la conţinutul principal

Skate Park pe Faleza Dunării

* investiția se ridică la aproape 2 milioane lei, finanțată din fonduri europene, proiectul fiind aprobat ieri în cadrul unei ședințe extraordinare de CLM * acesta va fi al doilea Skate Park din municipiu, după cel care se va construi în Orășelul Copiilor

 

Brăila va avea un Skate Park pe Faleza Dunării! În cadrul unei ședințe extraordinare a Consiliului Local Municipal Brăila, ieri, consilierii au aprobat un proiect de hotărâre privind studiul de fezabilitate și devizul general aferente acestei investiții, Skate Park-ul urmând să fie realizat pe fonduri europene,

prin Programul pentru Pescuit si Afaceri Maritime 2014-2020. Proiectul aprobat ieri în CLM are o valoare totală de 1.932.082,81, inclusiv TVA, cofinanțarea municipalității fiind de 1.192.869,64 lei.

Skate Park-ul va fi amenajat în zona Grivița-Faleza Dunării, lângă recent construitul Adăpost Pescăresc, și va avea o suprafață totală de 1.474,00 mp. Intrarea în parc se va face din strada Fața Portului. În cererea de finanțare se precizează că investiția este destinată practicanților de sporturi extreme cu skate-board-uri, trotinete sau biciclete, urmând să fie amenajate platforme elevate, rampe și scări. Printre elementele propuse se regăsesc: grind rail, grind box orizontal și înclinat, quarterpipe ramp, bank ramp, stairs, bowls. Skate Park-ul va fi destinat tuturor grupelor de vârstă și va fi realizata și o zonă de odihnă pentru spectatori, sportivi și vizitatorii viitorului parc.

Tematica principală a Skate Park-ului va fi cea marină pentru a reflecta activitatea cu specific pescăresc din zonă și vor fi amplasate elemente precum   stâlpi metalici decorați sub forma unor catarge de ambarcațiuni cu vele, plase de cățărat precum și vârfuri de ambarcațiuni. Municipalitatea anunță că Skate Park-ul va putea fi utilizat și pentru a realiza anumite evenimente: concursuri, manifestari artistice, concerte, anumite campanii sociale sau de ecologizare etc.

Skate Park-ul care va fi realizat pe Faleză va fi al doilea de acest gen din municipiu. Mai exact, în luna aprilie a acestui an, Primăria Brăila a demarat un alt proiect de investiții în Parcul Monument, în valoare de peste 8 milioane de lei, pentru amenajarea Orășelului Copiilor și construirea unui Skate Park.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro