Situația PNȚCD la nivel național a fost clarificată: Gheorghe Chiru, în echipa câștigătoare | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal

Situația PNȚCD la nivel național a fost clarificată: Gheorghe Chiru, în echipa câștigătoare

* președintele PNȚCD Brăila, Gheorghe Chiru, ne-a informat că pe 12 iulie, Tribunalul București a decis să valideze Congresul din 13 martie de la Brașov (implicit, echipa de conducere stabilită acolo din care face și acesta parte), nu pe cel organizat de Aurelian Pavelescu * decizia este finală, fără cale de atac * Chiru și-a expus câteva dintre planurile sale privind resuscitarea țărăniștilor

 

Disputa din interiorul PNȚCD dintre echipa lui Marcel Ioan Dănuț Miron și cea a lui Aurelian Pavelescu a fost tranșată de Tribunalul București, victoria fiind de partea taberei din care face parte și președintele țărăniștilor brăileni, Gheorghe Chiru. Mai exact, așa cum am precizat și într-o ediție la vremea respectivă, brăileanul Gheorghe Chiru a fost ales președinte al Comitetului Național de Conducere al PNȚCD în cadrul unui Congres care a avut loc pe 13 martie, la Brașov, alături de Marcel Ioan Dănuț Miron, care a fost ales atunci președinte al partidului. Totuși, pe 6 martie, o altă parte a țărăniștilor, avuseseră un alt Congres extraordinar, la Pitești, în cadrul căruia fusese reales ca președinte Aurelian Pavelescu, alături de echipa acestuia de conducere. Cele două tabere au decis să tranșeze subiectul în instanță, astfel că pe rolul Tribunalului București a existat un proces, iar judecătorii au dat câștig de cauză taberei lui Miron, luni, pe 12 iulie, după cum ne-a informat Chiru. Decizia este definitivă, nemaiexistând cale de atac, după cum reiese din informațiile postate pe portal.just.ro.

În acest context, Gheorghe Chiru și-a expus câteva dintre planurile sale atât pentru revenirea pe scena politică a PNȚCD la nivel național, cât și pentru revitalizarea organizației județene.

”Da. O luăm de la zero. Într-o formulă în care sunt foarte mulți tineri șefi de organizație și aleși atunci în conducerea centrală. Adică nu am ezitat când am făcut acel Congres la Brașov. Ne-am propus din start - că asta era ideea -, să venim cu ceva nou. În structurile noi de conducere, în Biroul Național și în Comitetul Național de Conducere, vor fi foarte mulți tineri și oameni noi pe care ni i-am dorit”, a declarat Chiru.

Țărănistul a adăugat că în perioada următoare va urma o acțiune masivă privind reconstrucția organizațiilor la nivel național. De asemenea, că se vor stabili foarte limpede direcțiile și procedurile interne, astfel încât să nu existe scandaluri, așa cum se întâmplă în alte partide.

Întrebat ce se va întâmpla cu echipa lui Pavelescu, Gheorghe Chiru a precizat că el nu este pentru excluderi în masă din partid, din contră. Acesta a vorbit despre nevoia ca țărăniștii și toți cei care au cochetat în vreun fel sau altul cu ideologia partidului să strângă rândurile.

”Eu sunt de acord că noi trebuie să ne adunăm acum, nu să continuăm să ne scindăm. Propunerea mea a fost și la discuțiile pe care le-am avut în întâlniri repetate, ca vechii, și mai vechii colegi, din toate facțiunile și din toate bucățelele care de-a lungul timpului s-au ivit pe ici pe colo, să îi readucem sub aceeași cupolă a partidului. Și să ne vedem de treabă, că e de făcut”, a declarat Chiru.

Se caută țărăniști și la Brăila

Întrebat ce planuri are pentru organizația județeană a PNȚCD Brăila, Gheorghe Chiru a spus că deocamdată va păstra conducerea ca interimar, dar asta până când va găsi un tânăr care să îl înlocuiască. Chiru a vorbit despre nevoia ca toți liderii politici să înțeleagă că la un moment dat trebuie să facă un pas în spate și să predea ștafeta unora care au energie, dorință de a-și aduce aptitudinile în slujba partidului și resursele financiare necesare.

”Mi-am propus să găsesc o formulă în care, cu un alt entuziasm și cu un alt aplomb, o garnitură tânără să preia treaba aici. Dar până în momentul acela, voi asigura interimatul necesar. Adică voi face tot posibilul ca acei oameni să ajungă cumva în organizație, să ne primenim, așa cum îmi propun de multă vreme. (...) Mă gândesc ca viitoarele alegeri să ne găsească cu o garnitură nouă aici. Asta îmi propun”, a conchis Chiru.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro