Mergi la conţinutul principal

Sistemul de contorizare la nivel de apartament va fi extins la nivel national

Sistemul de contorizare a consumului de agent termic, la nivel de apartament, pus la punct de specialistii "CET" ar urma sa fie extins la scara nationala. Aceasta varianta a fost confirmata chiar de catre Mircea Nicu Toader, ministrul secretar de stat in cadrul Ministerului Administratiei si Internelor, care a venit joi, 2 martie, la Braila pentru a vedea o astfel de lucrare de contorizare. Oficialul ministerial a vizitat mai intii platforma "CET", apoi unul dintre punctele termice din sistemul local de distributie recent modernizate. Urmatorul punct de interes al oficialului a fost vizitarea unul bloc din municipiu, contorizat dupa proiectul "CET", condominiul ales in acest sens fiind blocul AB1 din cartierul Obor. Reprezentantii SC "CET" au prezentat in linii mari principiile sistemului de contorizare, Mircea Toader solicitind sa vada lucrarea si in unul dintre apartamentele contorizate ale blocului AB1. "Este clar ca aceasta varianta este cea mai buna din punct de vedere al posibilitatii de recuperare a investitiei. Apoi il invata pe consumator sa fie econom (...), vad ca lumea a acceptat acest sistem si este multumita si, ce este interesant, ca isi recupereaza singuri din investitie platind in rate tot sistemul. Am venit la Braila sa vad acest sistem pentru ca intentia mea este de a duce la scara nationala acest sistem printr-un program national de modernizare a sistemului de distributie si trecerea pe orizontala a contorizarii", ne-a declarat Mircea Toader. De asemenea, sursa citata a explicat ca a aflat despre acest sistem de contorizare in urma instiintarilor facute catre MAI de conducerea "CET" SA Braila si ca solutia a fost prezentata chiar si premierului care s-a aratat incintat de idee si a dispus efectuarea unei vizite in teren.
Reamintim ca in urma cu mai bine de doi ani de zile, SC "CET" a dat in exploatare prima lucrare de contorizare totala pentru agentul termic, la nivel de apartament, condominiul reabilitat termic prin aceasta lucrare fiind blocul A12 situat pe Bulevardul Dorobantilor. Ca si in cazul blocului vizitat de ministrul Mircea Toader, pentru fiecare apartament a fost montat contor pe casa scarii, sistem ce permite, in cazul in care un proprietar contorizat astfel nu plateste intretinerea, ca asociatia sa inchida caldura in apartamentul respectiv fara a mai fi nevoie sa intre in casa proprietarului. Important de mentionat este ca fiecare familie isi poate regla consumul de energie termica in functie de posibilitatile financiare, caloriferele fiind dotate cu robinete termostatate. La acest moment, noul sistem de contorizare a fost implementat in cazul a peste 2.000 de apartamente din municipiu.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro